Η μεταγραφική περίοδος οδεύει προς το τέλος της, αν και υπάρχει πάντα και το παράθυρο για τους ελεύθερους παίκτες, και στην ΑΕΚ έχουν ως βασικό στόχο την απόκτηση ενός επιθετικού, έχοντας και το όνομα παίκτη της Super League 1 στη λίστα τους, ενώ παράλληλα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο ασχολούνται με την Ένωση και τον αριστερό μπακ που ψάχνει.

Οι κιτρινόμαυροι, προφανώς, θα ήθελαν να έχουν ξεμπερδέψει τώρα με τα μεταγραφικά και να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας, αλλά πότε λειτούργησε εγκαίρως σε αυτά τα θέματα μια ελληνική ομάδα για να λειτουργήσει τώρα; Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι στην ΑΕΚ ψάχνουν ακόμη για παίκτες, έχοντας δώσει προτεραιότητα στη θέση του επιθετικού. Αυτό έχει πει ο Ματίας Αλμέιδα στη διοίκηση και αναλόγως κινούνται στην ΠΑΕ, έχοντας παραδώσει στον προπονητή λίστα με ονόματα σέντερ φορ, προκειμένου αυτός να επιλέξει.

Το ποια θα είναι, τελικά, η επιλογή του Αργεντίνου τεχνικού θα φανεί, προς το παρόν πάντως αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός πως το ένα από τα ονόματα της λίστας, είναι αυτό ενός επιθετικού που αγωνίζεται ήδη στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Φαν Βέερτ, ο οποίος ανήκει στον Βόλο, την ομάδα που πριν λίγες μέρες νίκησε την ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Ο 32χρονος Ολλανδός αρέσει στους ανθρώπους της Ένωσης, ενώ έχει και το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν αποκλείεται, επομένως, να είναι αυτός ο φορ για τον οποίο θα κινηθούν οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι διοικητικά έχουν καλές σχέσεις με τη θεσσαλική ομάδα, γεγονός το οποίο επίσης μπορεί να παίξει τον ρόλο του στην όλη υπόθεση. Εκτός φυσικά κι αν ο Αλμέιδα υποδείξει άλλον, οπότε οι διοικούντες θα κινηθούν αναλόγως.

Αριστερό μπακ από Βέλγιο;

Αν σε ό,τι αφορά την επίθεση υπάρχει και μία λύση από Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τον αριστερό μπακ, παίκτη που επίσης αναζητεί η ΑΕΚ, μία λύση βρίσκεται στο Βέλγιο. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρουν ρεπορτάζ από την κεντρική Ευρώπη, συνδέοντας την Ένωση με τον Κριστόφ Ντ’Αέν. Είναι 32 ετών, είναι Βέλγος, παίζει στην Κόρτραϊκ και φέρεται να ενδιαφέρει τους κιτρινόμαυρους.

Από την πλευρά της ΠΑΕ, βέβαια, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα, αφού αυτό που λένε στην Ένωση είναι ότι η απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι το θέμα του επιθετικού. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο Αλμέιδα θα έλεγε «όχι» σε έναν αριστερό μπακ, με τους Βέλγους να τονίζουν για τον Ντ’Αέν ότι είναι παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις επειδή καλύπτει όλη την πλευρά.

Όπως και να έχει, το αν υπάρχει ή όχι θέμα με τον συγκεκριμένο παίκτη, θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Πολύ σύντομα.