Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά τένις του Σινσινάτι. Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 2-1 σετ τον Τζον Ίσνερ [7-6 (7-5), 5-7, 6-3] μέσα σε δυόμιση ώρες και έκλεισε εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης για 3η σερί φορά.

Εκεί θα αναμετρηθεί με το νούμερο ένα του ταμπλό και του κόσμου, τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ, με τον οποίο στο παρελθόν είχε εντάσεις στις διάφορες αναμετρήσεις τους. Ο Μεντβέντεφ πέρασε στα ημιτελικά με νίκη 2-0 σετ επί του Τέιλορ Φριτς.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Τζον Ίσνερ, το οποίο καθυστέρησε να αρχίσει εξαιτίας βροχής. Sτο πρώτο σετ υπήρξε και διακοπή 32 λεπτών για τον ίδιο λόγο. Τουλάχιστον, αυτό επέτρεψε στους διοργανωτές και στην τηλεοπτική κάλυψη να μας ανοίξει ένα «παράθυρο» στο… ζέσταμα του Έλληνα σταρ.

Το σερβίς έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο πρώτο σετ. Οι δύο τενίστες το υπερασπίστηκαν και με το ματς στο 6-6, οδηγήθηκαν στο tie break, εκεί η ποιότητα και η ποικιλία χτυπημάτων του Στέφανου Τσιτσιπά έκαναν τη διαφορά χαρίζοντάς του το 1-0 με 7-6 (7-5).

Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ. Μέχρι που ο Ίσνερ έκανε το break και προηγήθηκε με 6-5. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να του «σπάσει» το σερβίς με αποτέλεσμα ο Αμερικανός, που ήταν εντυπωσιακός στο σερβίρισμα κι έκλεισε το παιχνίδι με 18 άσους, να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ (7-5).

Εκ νέου στο 3ο σετ πήγαιναν game – game με κανέναν να μην μπορεί να κάνει break. Ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε αυξήσει την πίεσή του με αποτέλεσμα να πληθύνουν και τα αβίαστα λάθη του Τζον Ίσνερ. Ως εκ τούτου, η ευκαιρία παρουσιάστηκε στον Έλληνα τενίστα στο 4-3. Έκανε το break και το 5-3 και πλέον ήταν στη θέση του οδηγού για να κατακτήσει τη νίκη και το έκανε με σχετική ευκολία φτάνοντας στο 6-3 και στο 2-1 σετ. Αυτή ήταν η 45η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά για φέτος και στο ανδρικό σιρκουΐ κανείς δεν έχει περισσότερες.

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά προς τη διάκριση στο τουρνουά του Σινσινάτι, πάντως, δεν περιορίζεται μονάχα στο μονό, αφού και στο διπλό διεκδικεί τη συμμετοχή του στα ημιτελικά με τον παρτενέρ του Χόλγκερ Ρούνε κόντρα στους Μαρσέλο Αρέβαλο και Ζαν Ζιλιάν Ροζέρ (έναρξη όχι πριν από τις 02:30 του Σαββάτου 20/8).