Στον 3ο γύρο του τουρνουά τένις του Σινσινάτι προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας μια πολύ πειστική εμφάνιση στη νίκη του με 2-0 σετ (6-3, 6-4) επί Φίλιπ Κραγίνοβιτς. Στην επόμενη φάση θ’ αναμετρηθεί με τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν, νούμερο 13 του ταμπλό.

Με «όπλα» του τη θέλησή του να διαγράψει την ανάμνηση της πρόσφατης εμφάνισής του κόντρα στον Τζακ Ντρέιπερ (ήττα – αποκλεισμός με 2-0 σετ από το τουρνουά του Μόντρεαλ), αλλά και το εξαιρετικό σερβίς του (έγραψε 14 άσους), ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή στο τουρνουά κατηγορίας Masters και έδειξε να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό.

Δύο 24ωρα αφότου ανακοινώθηκε η νέα κατάταξη της ATP με τον Στέφανο Τσιτσιπά να πέφτει από το top 5 του κόσμου, στην πίστα του Σινσινάτι εμφανίστηκε έτοιμος και προσηλωμένος στο στόχο του. Άλλωστε, στον… ορίζοντα του «Στεφ» βρίσκεται και το US Open, το τελευταίο Grand Slam της σεζόν, που αρχίζει στις 29 του μήνα.

Το πρώτο σετ άρχισε με τους δύο τενίστες ν’ ανταλλάσσουν χτυπήματα κρατώντας το σερβίς τους. Μέχρι που ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break για το 4-2 και στη συνέχεια διαχειρίστηκε έξυπνα και αποτελεσματικά το παιχνίδι φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, ο Κραγίνοβιτς έπαιξε τα… ρέστα του, τουλάχιστον στα πρώτα games και προηγήθηκε με 2-1 δείχνοντας διάθεση για να παλέψει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, του έκανε break για το 3-2 και κάπου εκεί πήρε και πάλι το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και έφτασε στην επικράτηση παίρνοντας το δεύτερο με 6-4.

Να σημειώσουμε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/8) αγωνίζεται και στο διπλό του τουρνουά του Σινσινάτι με παρτενέρ τον Χόλγκερ Ρούνε. Αρχίζουν την προσπάθειά τους Ραφαέλ Μάτος και Νταβίδ Βέγα Ερνάντεθ. Αν περάσουν στην επόμενη φάση τους περιμένουν οι Κροάτες Νίκολα Μέκτιτς και Μάτε Πάβιτς.