Εν αναμονή της επισημοποίησης της μεταγραφής του Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από την Παρασκευή (29/7), η ΑΕΚ συνεχίζει τις επαφές της για την απόκτηση και δεύτερου κεντρικού αμυντικού, με ένα νέο όνομα να έρχεται στο προσκήνιο μετά την πρόταση του μάνατζέρ του στην Ένωση.

Ο Ματίας Αλμέιδα, ως γνωστόν, είχε θέσει εξαρχής ως στόχο την ενίσχυση στο χώρο του κέντρου και της άμυνας. Ανασταλτικά, άλλωστε, η Ένωση ήταν ένα… ναυάγιο την τελευταία διετία και αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί, αν θέλει να γίνει ξανά μια ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους. Η διοίκηση, επομένως, έχει κάνει ως τώρα κινήσεις που άφησαν απολύτως ικανοποιημένο τον προπονητή, ο οποίος όμως θέλει κι άλλον παίκτη για το κέντρο της άμυνας.

Αυτός, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, δύσκολα θα είναι ο Όσκαρ Μινγκέθα της Μπαρτσελόνα, αφού φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στη Θέλτα. Αν και όσο δεν κλείνει το θέμα, η ΑΕΚ παραμένει πάντα στη διεκδίκησή του… Σε ό,τι αφορά τον Μπόγκνταν Πλάνιτς της Μακάμπι Χάιφα, επίσης, όλα δείχνουν ότι οι Ισραηλινοί δεν θα σεβαστούν τη συμφωνία τους με τους κιτρινόμαυρους και θα κάνουν πίσω. Έτσι, όλα είναι ανοιχτά σε ό,τι αφορά τον έτερο στόπερ που θα αποκτήσει ο δικέφαλος αετός και σήμερα (30/7) κυκλοφορεί και νέο όνομα στα ρεπορτάζ.

Προτάθηκε ο Μουστάφι των Άρσεναλ και εθνικής Γερμανίας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ώρα των Σπορ, στην ΑΕΚ προτάθηκε ο Σκόντραν Μουστάφι. Ένας παίκτης που έχει, αν μη τι άλλο, εμπειρία και παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, αφού έπαιξε σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία. Ο 30χρονος αμυντικός ξεκίνησε από το Αμβούργο και στη συνέχεια έπαιξε σε Έβερτον, Σαμπντόρια, Βαλένθια, Άρσεναλ, Σάλκε και Λεβάντε, στην οποία παραμένει.

Με την ισπανική ομάδα, όμως, να έχει υποβιβαστεί, ο Γερμανός στόπερ είναι… φευγάτος και περιμένει την κατάλληλη πρόταση. Άγνωστο αν αυτή θα είναι από την ΑΕΚ, η οποία εξετάζει την περίπτωσή του και οι άνθρωποί της περιμένουν την εισήγηση του Αλμέιδα για το αν θα πρέπει ή όχι να ασχοληθούν με τον διεθνή με την εθνική Γερμανίας στόπερ.

Πριν λίγες μέρες, πάντως, ο Παναγιώτης Κονέ ήταν στην Ισπανία, όπως αναφέραμε και την Παρασκευή (29/7), για να μιλήσει με δύο κεντρικούς αμυντικούς, διεθνείς και όχι απαραίτητα Ισπανούς. Και γενικά στην Ένωση θέλουν να τελειώνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και με το θέμα του δεύτερου αμυντικού, θέλουν εξελίξεις άμεσα δηλαδή, προκειμένου να τεθεί κι αυτός στη διάθεση του Αλμέιδα και να δέσει γρήγορα με τους συμπαίκτες του.