Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ανόρθωση και θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην Κύπρο, στα 36 του χρόνια, δηλώνοντας ότι έχει περισσότερη δίψα για ποδόσφαιρο σε σχέση με πριν 10 χρόνια και ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Ο πρώην διεθνής εξτρέμ, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει παίξει -κατά σειρά- σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, μίλησε σε κυπριακό Μέσο με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του με την Ανόρθωση και σε ερώτηση για το αν έχει την ίδια δίψα για μπάλα σε σχέση με πριν μια δεκαετία, έδωσε την ακόλουθη απάντηση.

««Μπορεί και παραπάνω. Γιατί σε εμένα έτσι όπως τα έφερε η καριέρα μου, αυτός ο ενάμιση χρόνος που ήμουν έξω λόγω τραυματισμού στον Ολυμπιακό, στην ουσία στην καλύτερη φάση της καριέρας μου πνευματικά, σωματικά και ποδοσφαιρικά, με πείραξε πολύ. Και θέλω όσος χρόνος μου απομένει, να τον ευχαριστηθώ. Και αυτό με κάνει να έχω την ίδια δίψα».

Και αμέσως μετά, σε ερώτηση για το αν αδικήθηκε που δεν κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας, είπε τα εξής: ««Ναι, πιστεύω πως ναι. Αν θέλεις να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, εγώ πιστεύω ότι ξαναγύρισα, ξαναγύρισα λέω το τονίζω αυτό, να είμαι ο καλύτερος Έλληνας. Χωρίς να παίζει ρόλο η ηλικία, χωρίς να παίζει ρόλο κάτι άλλο. Δηλαδή αν το δεις με βάση τα λεπτά συμμετοχής, τα πράγματα που έχουν γίνει μέσα στο γήπεδο, τα παιγνίδια τα οποία αγωνίστηκα, αυτό πιστεύω για μένα.

Και αυτό που πιστεύω για μένα δεν έχω μάθει να το κρύβω. Οπότε ναι, πιστεύω ότι αδικήθηκα. Βέβαια δεν πετάω στα σύννεφα. Δηλαδή όταν έβαλα για παράδειγμα εκείνη την ανάρτηση, δεν περίμενα και να γυρίσω κι όλας».