Τον περασμένο Οκτώβριο ο Ντέιβιντ Μπρουκς είχε παγώσει τους πάντες ανακοινώνοντας ότι έχει διαγνωστεί με λέμφωμα Hodgkin αλλά τα νέα τώρα είναι τα πιο ευχάριστα για τον ίδιο, τη Μπόρνμουθ και το ποδόσφαιρο της Βρετανίας, αφού ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη θεραπεία του και ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας, τονίζοντας ότι ανυπομονεί να συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του.

Ο 25χρονος Ουαλός εξτρέμ δήλωνε από την πρώτη στιγμή αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο και τελικά τα κατάφερε, αφού ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες και οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα. Έτσι, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση, η οποία έκανε χαρούμενη τους πάντες.

«Πέρασαν μερικοί μήνες από την τελευταία ενημερώση για την κατάσταση της υγείας μου και σε αυτό το διάστημα ευτυχώς ολοκλήρωσα την θεραπεία μου για τον καρκίνο.
Την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκα με τον εξειδικευμένο γιατρό μου, ο οποίος είχε μελετήσει τις τελευταίες εξετάσεις μου. Είμαι πολύ χαρούμενος να ανακοινώσω ότι η θεραπεία μου ήταν επιτυχής και μπορώ να πω ότι μου δόθηκε το ”πράσινο φως” και πως ξεπέρασα πλήρως τον καρκίνο.

Είναι υπέροχο να μπορώ να πω αυτά τα λόγια και είμαι τόσο ευγνώμων για όλα τα μηνύματά σας και τις ευχές, με βοήθησαν πραγματικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ανυπομονώ να ξεκινήσω ξανά την πορεία μου για να ανακτήσω το 100% της φόρμας μου και να συνεχίσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα».