Η μεγάλη στιγμή της ανακοίνωσης των χωρών που θα διοργανώσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και 2022 έχει φτάσει, καθώς σε λίγες μόλις ώρες (17.00 ώρα Ελλάδας) θα ανακοινωθούν οι αναθέσεις!

Η παρουσίαση των υποψήφιων χωρών για τις δύο διοργανώσεις λαμβάνει χώρα στη Ζυρίχη της Ελβετίας, με κάθε επισημότητα υπό την αιγίδα της FIFA και ολοκληρώνεται σήμερα (ύστερα από ένα διήμερο) με την ανάθεση των διοργανώσεων σε μια ευρωπαϊκή χώρα για το 2018 και μια μη ευρωπαϊκή για το 2022.

Στη Ζυρίχη φιλοξενήθηκαν υψηλές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και της πολιτικής με σκοπό τη στήριξη της χώρας τους, ώστε εκείνη να αναλάβει τη διοργάνωση του μοναδικού αθλητικού γεγονότος παγκοσμίως που πλησιάζει τη δημοτικότητα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα, στην Ελβετία για το διήμερο των παρουσιάσεων και της τελικής απόφασης βρίσκονται και περισσότεροι από 1.000 δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά της γης, ενώ το γεγονός θα καλύπτεται τηλεοπτικά από 70 δίκτυα ανά την υφήλιο σε ζωντανή μετάδοση.

Οι διαδικασία ξεκίνησε χθες με την παρουσίαση των 5 υποψήφιων φακέλων για το Μουντιάλ του 2022. Οι υποψήφιες χώρες είναι: η Κορέα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, το Κατάρ και οι ΗΠΑ. Η παρουσίαση κάθε χώρας διήρκεσε μία ώρα, ενώ σήμερα το μεσημέρι γίνεται η παρουσίαση των υποψήφιων για το πιο… πρόσφατο Μουντιάλ, εκείνο του 2018, για το οποίο ερίζουν η Αγγλία, η Ρωσία και οι Ισπανία- Πορτογαλία και Βέλγιο-Ολλανδία με τη μορφή συνδιοργάνωσης.

Μετά τη διαδικασία της παρουσίασης θα ακολουθήσει η κρίσιμη ψηφοφορία στις 17.00 ώρα Ελλάδας, με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζεπ Μπλάτερ να ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα. Η αγωνία είναι τεράστια στις τάξεις των υποψήφιων χωρών, καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα φαβορί. Να θυμίσουμε πως η διοργάνωση του 2014 θα γίνει στη Βραζιλία, και εκείνη του 2018 θα επιστρέψει σίγουρα στην Ευρώπη.

Πηγή: gazzetta.gr