Ο Παναθηναϊκός πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη Euroleague. Στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής επικράτησε με 79-73 του Ερυθρού Αστέρα στο «ΟΑΚΑ». Πλέον, έχει ρεκόρ 7-17 και «ξεκόλλησε» από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου έπεσε η Μπασκόνια.

Δίχως να υπολογίζει σε τέσσερις σημαντικούς παίκτες (Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Γουάιτ, Γιόβιτς) και προερχόμενος από το «χτύπημα» την απώλειας του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν… ανεβασμένο Ερυθρό Αστέρα και βασίστηκε στον Νεμάνια Νέντοβιτς για να πάρει τη νίκη. Ο Σέρβος γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σημειώνοντας 25 πόντους και μοιράζοντας πέντε ασίστ. Ο Βασίλης Καββαδάς πρόσθεσε 17 πόντους και έξι ριμπάουντ.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν μπήκε καλά στο ματς. Ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε εύκολα σουτ και πήρε προβάδισμα με 23-17 στο πρώτο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς και πήρε τα ηνία του ματς. Οι «πράσινοι» επικράτησαν στη δεύτερη περίοδο με 25-18 και πήγαν στο ημίχρονο μπροστά με έναν πόντο. Τα 5/11 τρίποντα που είχε ο Παναθηναϊκός και οι 12 ασίστ του έδειχναν πως η επίθεσή του λειτούργησε σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ παράλληλα πήρε βοήθειες και από παίκτες που δεν λογαριάζονται ως βασικοί στο ροτέισον.

Ο Ερυθρός Αστέρας αντέδρας και σε κάποια στιγμή πήρε εκ νέου προβάδισμα εννιά πόντων (57-48), αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιξε αποφασισμένα. Με καλή άμυνα και βρίσκοντας και πάλι ρυθμό στην επίθεση σιγά σιγά «μάζεψε» τη διαφορά και έτρεξε σερί 10-0 λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου (59-59).

Στην τελευταία περίοδο, το ματς άρχισε… ξανά. Οι δύο ομάδες ουσιαστικά πήγαιναν πόντο – πόντο, μέχρι το πολύ σημαντικό τρίποντο του Σαντ-Ρος που έκανε το σκορ 71-69. Ο Κασελάκης έκανε στη συνέχεια το 73-71 και οι πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού Νέντοβιτς και Καββαδάς συνεργάστηκαν για το 75-73 με μια επίθεση να μένει στο ρολόι. Έπειτα, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» το ματς με εύστοχες βολές.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 25-18, 17-18, 20-14

https://www.youtube.com/watch?v=NTHElnvw8AQ&ab_channel=BeyondTheArc