Ο Ατρόμητος ήταν η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας που δεν ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια και κατά τη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ύστερα από τη χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού, οι Περιστεριώτες μετρούν 21 σερί αγώνες χωρίς να έχουν χάσει μέσα στην έδρα τους από το περσινό 3-1 από τον Αστέρα Τρίπολης στο φινάλε της περσινής σεζόν.

Η τελευταία ομάδα που κατάφερε να νικήσει τον Ατρόμητο είναι ο ΠΑΟΚ στα πλερσινά πλέι οφ στις 11 Μαΐου (σκορ 1-2). Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια κατάφερε να συμμετάσχει στα πλέι οφ και όχι μόνο αυτό, αλλά τερμάτισε στην τρίτη θέση της ειδικής βαθμολογίας και λίγο έλειψε να τερματίσει ως δεύτερη και να κερδίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Από χθες γνωρίζει πως θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωση της UEFA, με την κλήρωση να γίνεται στις 17 Ιουλίου και τους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι στις 30 του ίδιου μήνα και 6 Αυγούστου.

Όσον αφορά το οικονομικό, αν ο Ατρόμητος παίξει μόνο στον 3ο προκριματικό γύρο θα πάρει 220.000 ευρώ και αν αποκλειστεί στα πλέι οφ θα πάρει 230.000 ευρώ. Αν περάσει όμως στους ομίλους του θεσμού παίρνει 2,4 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται οι νίκες ή οι ισοπαλίες που θα έχει η ομάδα μέσα σε αυτό το διάστημα).

Στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός πως η ομάδα μπορεί να καταστρώσει με την ησυχία τα πλάνα της, αφού οι παίκτες που θα συνεχίσουν θα έχουν λιγότερο από έναν μήνα να ξεκουραστούν και η διοίκηση να κάνει τις απαραίτητες επαφές για την ενίσχυση του ρόστερ.

Προτεραιότητα όμως αποτελούν οι συζητήσεις με τον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «δεν μπορώ να κάνω σκέψεις για την επόμενη σεζόν, από τη στιγμή που δεν έχω συμβόλαιο με την ομάδα. Όταν θα υπογράψω, θα τα πούμε. Δεν το συζητώ ότι είμαι σε μία πολύ καλή ομάδα, δεν επεμβαίνει κανένας στη δουλειά μου, είμαι πολύ χαρούμενος. Απλά πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα γιατί το πρωτάθλημα δυναμώνει με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή. Αν έχουμε στόχους, θα πρέπει η ομάδα να έχει τα κατάλληλα εργαλεία να τους πετύχει».

Πηγή: sport-fm.gr