Η Ρωσία συνεχίζει τις προετοιμασίες για το Μουντιάλ που πρόκειται να φιλοξενήσει το 2018, παρά την παραίτηση του προέδρου της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ με φόντο το σκάνδαλο διαφθοράς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία συνεχίζει τις προετοιμασίες για το Μουντιάλ 2018», δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της παραίτησης […] αλλά ο κ. Μπλάτερ θα ασκήσει τα καθήκοντά του έως τη διεξαγωγή του επομένου συνεδρίου, συνεπώς η δουλειά συνεχίζεται και η συνεργασία με την FIFA επίσης» πρόσθεσε.

Το συνέδριο αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016. Ο επικεφαλης της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας Αλεξάντρ Ζούκοφ δήλωσε σήμερα ότι δεν περιμένει να υπάρξει οποιαδήποτε μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ του 2018.

Μιλώντας μία ημέρα μετά την παραίτηση του Μπλάτερ και έπειτα από εκκλήσεις που διατύπωσαν ορισμένοι ξένοι αξιωματούχοι για μποϊκοτάζ του τουρνουά, ο Ζούκοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA: «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα μποϊκοτάζ. Ακούσαμε δηλώσεις και από πολιτικούς … αλλά πιστεύω ότι η αθλητική κοινότητα δεν θα το κάνει ποτέ και δεν θα επιτρέψει να διχαστεί ο κόσμος του αθλητισμού».

«Ακούσαμε δηλώσεις και από πολιτικούς … αλλά πιστεύω ότι η αθλητική κοινότητα δεν θα το κάνει ποτέ και δεν θα επιτρέψει να διχαστεί ο κόσμος του αθλητισμού», δήλωσε.