Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 33 πόντους (14/21 σουτ, 0/3 τρίποντα, 5/5 ελεύθερες βολές), μάζεψε 15 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ, ενώ είχε και δύο μπλοκ, καθώς οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη με 112-98 επί των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς στο «Fiserv Forum». Οι πρωταθλητές του NBA βρήκαν και πάλι το δρόμο προς τις επιτυχίες και πλέον έχουν ρεκόρ 32-21.

Τα «ελάφια» ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί πριν από το τζάμπολ. Άλλωστε, οι Γουίζαρντς βρίσκονται σε δίνη αρνητικών αποτελεσμάτων και μετρούν πια έξι συνεχόμενες ήττες, ενώ δεν υπολόγιζαν και στις υπηρεσίες του αστέρα τους Μπράντλεϊ Μπιλ.

Συμπαραστάτες του «Greek Freak» ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ με 22 πόντους, ο Μπόμπι Πόρτις με 17, ο Κρις Μίντλετον με 13. Ο Κάιλ Κούζμα είχε 25 από τους φιλοξενούμενους κι ο Μόντρεζλ Χάρελ 20. Ο τελευταίος, δε, έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Αντετοκούνμπο στην 4η περίοδο που ξεσήκωσε τους παίκτες των Μπακς, αλλά και τους οπαδούς τους.

Οι Μιλγουόκι Μπακς άρχισαν πολύ δυνατά το ματς και προηγήθηκαν με 20-5 στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, στη συνέχεια χαλάρωσαν επιτρέποντας στους Γουίζαρντς να μπουν και πάλι στο παιχνίδι με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με επί μέρους σκορ υπέρ των «ελαφιών». «Σοβαρεύτηκαν» στο δεύτερο 12λεπτο (29-20) πηγαίνοντας στο +13 στα αποδυτήρια.

Ωστόσο, έχασαν και πάλι τη συγκέντρωσή τους με τους Γουίζαρντς να μειώνουν τη διαφορά στην 3η περίοδο (33-25 υπέρ τους) και να μπαίνουν στην 4η με τα πάντα ανοιχτά. Έτσι, 8′:35” πριν από την λήξη πήραν το προβάδισμα. «Ξύπνησε» ο Αντετοκούνμπο και πέτυχε τους επόμενους πέντε πόντους με 7′:50” να απομένουν. Ακολούθησε ένα σερί 7-0 των Μπακς, αλλά οι Γουίζαρντς συνέχισαν να απειλούν, μειώνοντας στον πόντο με 4′:33” στο ρολόι. Ο Αντετοκούνμπο πήρε και πάλι την ομάδα πάνω του καθώς «σέρβιρε» στον Πόρτις ένα εύκολο καλάθι που του χάρισε και το 29ο triple-double της καριέρας. Οι Γουίζαρντς δεν απείλησαν ξανά.

Τώρα, η επόμενη στάση των Μιλγουόκι Μπακς είναι το Πόρτλαντ όπου θα αναμετρηθούν με τους Τρέιλ Μπλέιζερς τα ξημερώματα της Κυριακής (6/2, 05:00).