Η επανέναρξη της Bundesliga συνοδεύτηκε κι από την 3η ήττα της Μπάγερν Μονάχου. Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής έχασε με 2-1 από την Γκλάντμπαχ στην «Allianz Arena». Οι Βαυαροί παρέμειναν στους 43 βαθμούς και στην κορυφή της κατάταξης έχοντας προβάδισμα εννιά βαθμών επί της δεύτερης Ντόρτμουντ.

Ο προπονητής της «Rekordmeister», Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ήθελε να πάρει… εκδίκηση από την Γκλάντμπαχ, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο διέλυσε με 5-0 την ομάδα του και την έβγαλε νοκ άουτ από το Κύπελλο Γερμανίας. Ωστόσο, οι απουσίες που αντιμετωπίζει η Μπάγερν Μονάχου έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Είχαν εννιά παίκτες εκτός λόγω κορονοϊού (Μάνουλ Νόιερ, Λούκας Ερναντέζ, Κορεντέν Τολισό, Κίνγκσλεϊ Κομάν, Αλφόνσο Ντέιβις, Λιρόι Σανέ, Ομάρ Ρίτσαρντς, Νταγιό Ουπαμεκανό, Τανγκί Νιανζού) πέραν των παικτών που βρίσκονται στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τις εθνικές τους και τους τραυματίες. Ήταν τόσες οι ελλείψεις που ο κεντρικός χαφ Μαρσέλ Ζάμπιτσερ έπαιξε αναγκαστικά αριστερός μπακ!

Ακόμη κι έτσι, όμως, η Μπάγερν Μονάχου μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με σουτ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 18′. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Φλόριαν Νόιχαουζ ισοφάρισε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων στο κεκλεισμένων των θυρών ματς. Η μπάλα του ήρθε στη μικρή περιοχή και «εκτέλεσε» τον Σβεν Ούλραϊχ. Προτού καν συνέλθει από το «χτύπημα», νέο λάθος στην άμυνα της Μπάγερν Μονάχου οδήγησε σε νέο γκολ της Γκλάντμπαχ, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Στέφαν Λάινερ. Στο 45′ ο Ούλραϊχ σταμάτησε τον Μπριλ Εμπολό από το να σημειώσει το 3ο γκολ της Γκλάντμπαχ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Λεβαντόφσκι είχε δοκάρι, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 62′.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα του ν’ αντιδράσει, ο Νάγκελζμαν στράφηκε στους πιτσιρικάδες που είχε στον πάγκο. Έριξε στην αναμέτρηση τους Λούκας Κοπάδο και Πάουλ Βάνερ που έκαναν ντεμπούτο στην Bundesliga. Ο δεύτερος, μάλιστα, γεννημένος τον Δεκέμβριο του 2005, έγινε ο μικρότερος σε ηλικία που έπαιξε σε επίσημο ματς στην ιστορία του κλαμπ! Το σκορ, πάντως, δεν άλλαξε με την Γκλάντμπαχ να ελέγχει το ματς.