Η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπρέντφορντ, προγραμματισμένη να διεξαχθεί απόψε Τρίτη (14/12) στο Λονδίνο, αναβλήθηκε όπως ανακοίνωσε η Premier League. Η αιτία είναι τα πολλά κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν στους «κόκκινους διάβολους». Το ματς θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η λίγκα υποστήριξε πως πήρε την απόφαση «ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρικών συμβούλων εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν» καθώς και του εύρους της μετάδοσης του ιού εντός της ομάδας. Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως έκλεισε το προπονητικό της κέντρο στο Κάρινγκτον προκειμένου να μειώσει το ρίσκο μόλυνσης με τον ιό.

Συναγερμός λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Η νέα απόφαση της Premier League έρχεται μερικές ημέρες μετά από την αναβολή δύο αγώνων της Τότεναμ – ο ένας με τη Ρεν για το Europa Conference League κι ο άλλος με την Μπράιτον για το πρωτάθλημα – εξαιτίας πολλών κρουσμάτων του κορονοϊού. Να σημειώσουμε πως και η Άστον Βίλα αναγκάστηκε να κλείσει το δικό της προπονητικό κέντρο επειδή βρέθηκαν πολλά κρούσματα.

Τόσο οι «σπερς» όσο και οι «βίλατζερς» έχουν ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα όπως επίσης η Μπράιτον, η Λέστερ και η Νόριτς, ενώ υπάρχουν αναφορές πως υπάρχει και κρούσμα στις τάξεις της Άρσεναλ.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν συνολικά 42 θετικά τεστ μεταξύ των παικτών και του προσωπικού των ομάδων της Premier League – αριθμός ρεκόρ αφότου γίνεται εβδομαδιαίος έλεγχος. Η Γιουνάιτεντ ανέφερε πως η κατάσταση βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Με τους νέους κανονισμούς κατά της μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον να βρίσκονται σε λειτουργία από την περασμένη Πέμπτη (9/12) στην Αγγλία, η Premier League ενημέρωσε τις ομάδες πως επιστρέφει σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει πως θα παίρνονται τα ίδια μέτρα όπως στην αρχή της πανδημίας – δηλαδή οι παίκτες θα υποβάλλονται σε τεστ μέσα στο αυτοκίνητά τους και σε κάθε περίπτωση εκτός των εγκαταστάσεων και επιστρέφουν οι μάσκες και οι αποστάσεις.