«Καθάρισε» η Μπαρτσελόνα! Ακόμη και ο πιο απαιτητικός οπαδός της θα σκεφτόταν δύσκολο βράδυ στο Παρίσι, όμως ο Λουίς Ενρίκε και οι παίκτες του «έσβησαν» την Παρί (3-1) και κρατούν στο χέρι τους τις βαλίτσες για τα ημιτελικά.

Οι Γάλλοι σχεδόν δεν άγχωσαν καθόλου τους «μπλαουγκράνα», που άνοιξαν το σκορ με τον Νεϊμάρ στο 19’. Η είσοδος του Τσάβι στο ματς αποδείχτηκε ευεργετική για τους φιλοξενούμενους, καθώς όχι μόνο «πάγωσαν» τον ρυθμό των Παριζιάνων, αλλά τους χτύπησαν και για δεύτερη φορά με γκολάρα του Σουάρες στο 67’. Ο Ουρουγουανός ήταν αυτός που πήρε πάνω του την υπόθεση, φέρνοντας αγκαλιά με την πρόκριση την ομάδα του χάρη στο εκπληκτικό του σόλο στο 79’.

Η Παρί, που ηττήθηκε έπειτα από 33 ευρωπαϊκά ματς στην έδρα της, μείωσε με αυτογκόλ του Ματιέ (82’), όμως χρειάζεται ένα θαύμα για να κλέψει την πρόκριση στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου».
Το ματς:

Τα ηνία από τα πρώτα λεπτά πήρε στο ματς η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πήραν γήπεδο και ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η Παρί, ήταν εμφανές πως έδωσε μέτρα στην αντίπαλό της και έψαξε τις αντεπιθέσεις. Την στιγμή που οι φάσεις έλειπαν, ο Μέσι άγγιξε το γκολ, όμως το ωραίο σουτ που επιχείρησε στο 14’ τράνταξε το δοκάρι του Σιρίγκου. Η προσπάθεια του Αργεντινού ήταν απλά η προειδοποίηση αφού λίγο αργότερα έγινε ο δημιουργός και ο Νεϊμάρ με όμορφο πλασέ «πάγωσε» το «Παρκ ντε Πρενς».

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Μπλαν, που έχασε με τραυματισμό τον Τιάγκο Σίλβα. Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν ήταν καθόλου καλή, την στιγμή που οι «μπλαουγκράνα» παρέμεναν ιδιαίτερα επικίνδυνοι όταν έβρισκαν χώρους. Σταδιακά, η Παρί απέκτησε ηρεμία στο παιχνίδι της και άγχωσε κάπως την άμυνα του Τερ Στέγκεν, που όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Έχοντας και την βοήθεια του κοινού τους, οι Παριζιάνοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο, δείχνοντας την διάθεση να βρουν γρήγορα το γκολ που τους έλειπε. Αν και ήταν αναγκαστική (τραυματίστηκε ο Ινιέστα) η είσοδος του Τσάβι βοήθησε σημαντικά την Μπαρτσελόνα, καθώς ηρέμησε το παιχνίδι και πάγωσε τον ρυθμό των αντιπάλων. Έτσι, αν και δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνη, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κατάφερε να απωθήσει τον Καβάνι και την παρέα του από την περιοχή του Τερ Στέγκεν. Η… υπερβολική ησυχία «σκότωσε» τους Γάλλους που είδαν τον Σουάρες να προσπερνάει τρεις παίκτες και να γράφει το 2-0 στο 67’.

Η απογοήτευση ήταν φανερή για τους γηπεδούχους, που έχασαν την συγκέντρωσή τους και παραδόθηκαν. Η Μπαρτσελόνα από την μεριά της δεν συγχώρεσε και με νέο πανέμορφο γκολ του Ουρουγουανού στο 79’ «καθάρισε την μπουγάδα». Η Παρί αν και μείωσε λίγο αργότερα χάρη σε αυτογκόλ του Ματιέ, δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ικανή να κοντράρει την αντίπαλό της και ψάχνει ένα θαύμα για να προκριθεί.

Οι «Δράκοι» κατασπάραξαν την Μπάγερν

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, oι «Δράκοι» έβγαζαν φωτιές, πίεσαν από το πρώτο λεπτό ασφυκτικά τους Βαυαρούς και πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ελλειπέστατη, αλλά και προβληματική στην άμυνα Μπάγερν. Ο Κουαρέσμα στο 3’ με πέναλτι και στο 10’, σε φάσεις που προήλθαν από τραγικά λάθη των Τσάμπι Αλόνσο και Ντάντε πήρε προβάδισμα με 2-0. Ο Αλκάνταρα μείωσε στο 28ο λεπτό, αλλά ο Τζάκσον Μαρτίνεζ στο 65ο λεπτό διαμόρφωσε το 3-1, μετά από μια ακόμα «γκέλα» του Μπόατενγκ. Το κακό για την Πόρτο, είναι πως τα δύο ακραία της μπακ, ο Ντανίλο κι ο Άλεξ Σάντρο χάνουν τη ρεβάνς, αφού είδαν κίτρινες κάρτες.

H Πόρτο κατάφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Μόλις στο 2ο λεπτό με τον Αλόνσο 7-8 μέτρα έξω από την περιοχή της Μπάγερν, ο Τζάκσον Μαρτίνεζ τον πίεσε, του απέσπασε την μπάλα παλικαρίσια και πήρε το πέναλτι από τον Νόιερ, που για καλή του τύχη, είδε την κίτρινη, αντί για την κόκκινη κάρτα από τον Καρμπάγιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο φορμαρισμένος Κουαρέσμα που έγραψε το 1-0.

Εκεί δεν είχαν τελειώσει τα χειρότερα για την Μπάγερν. Ενώ στο 9ο λεπτό οι Βαυαροί, στην πρώτη τους επίσκεψη είχαν καλή στιγμή με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ντάντε να προσφέρει απλόχερα ένα δώρο. Ο Κουαρέσμα, δεν είπε όχι, έκλεψε την μπάλα από τον Βραζιλιάνο και με δεξί πλασέ με το εξωτερικό έγραψε το 2-0, μόλις στο 10ο λεπτό. Οι «Δράκοι» είχαν πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Η Μπάγερν έδειχνε σαστισμένη, μέχρι το 20ο λεπτό, όταν άρχισε να κερδίζει ορισμένα μέτρα και να πιέζει κάπως την άμυνα των «Δράκων». Μετά από τρία απανωτά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, οι Βαυαροί μείωσαν το σκορ, με τον Μπόατενγκ να βγάζει σέντρα και τον Αλκάνταρα λίγο ποιο μέσα από το σημείο του πέναλτι και αριστερά να γράφει το 2-1. Κάπου εκεί οι δύο αντίπαλοι, άρχισαν να είναι πιο επιφυλακτικοί και η Πόρτο είχε μόνο μια καλή στιγμή από εκτέλεση φάουλ, με τον Κασεμίρο να πιάνει κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα έξω.

Η Πόρτο δοκίμασε την ίδια συνταγή στην έναρξη του β’ μέρους. Πίεσε ψηλά την άμυνα της Μπάγερν, χάλασε την κυκλοφορία των Βαυαρών και στο 57ο λεπτό, είχε την μεγάλη στιγμή με την παράλληλη σέντρα του Ντανίλο, την προβολή του Ερέρα, που απέκρουσε εκπληκτικά ο Νόιερ σε κόρνερ. Στο 65ο λεπτό όμως ήταν η ώρα του Τζάκσον Μαρτίνεζ. Βαθιά μπαλιά του Σάντρο, λάθος υπολογισμός του Μπόατενγκ, κοντρόλ πάνω στον βηματισμό από τον Κολομβιανό, που αποφεύγει τον Νόιερ και με αριστερό πλασέ από πλάγια θέση κάνει το 3-1.

Πηγή: sport-fm.gr