Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχουν στην αύξηση του Μ.Κ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εκτός του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Νικόλας Πατέρας και άλλοι μέτοχοι του «τριφυλλιού». Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος των «πρασίνων» θα απουσιάζει και από τη Γ.Σ., δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, χωρίς την ύπαρξη προέδρου.

Τον δρόμο του κ. Πατέρα είναι πιθανό να ακολουθήσουν και οι κ.κ. Ζολώτας, Ξυλάς και Πολέμης. Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή (ο ίδιος είναι αρνητικός προς το παρόν να αναλάβει την προεδρία, παρά την πρόταση που φαίνεται ότι θα γίνει στη Γ.Σ.), ενώ και ο κ. Δάβαρης είναι πιθανό να μη βάλει χρήματα στην αύξηση.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο την ερχόμενη Παρασκευή, τότε από τα 15 εκατ. ευρώ της αύξησης, δεν θα μπουν περίπου 4,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Βαρδινογιάννης αναμένεται να βάλει περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 54,7% και οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, όπως έχουν πει, θα βάλουν το 4,8% που αντιστοιχεί περίπου σε 1 εκατ. ευρώ. Αν όλοι οι άλλοι μέτοχοι δεν συμμετάσχουν, το ζητούμενο είναι αν θα καλυφθεί το ποσοστό τους από τον Τζίγκερ ή η αύξηση θα είναι μικρότερη.

Νέα επαφή με Φρέιτας και Νάνι

Νέα επαφή με τον Κάρλος Φρέιτας και τον Τζιανλούκα Νάνι αποφάσισε να έχει η εκτελεστική επιτροπή του Παναθηναϊκού, πριν από την τελική της εισήγηση στο Δ.Σ. που θα γίνει την άλλη Τετάρτη. Ο Δημήτρης Γόντικας παρουσίασε στους κ.κ. Βουτσαρά, Νίκα, Βεκρή τα στοιχεία για τους τρεις υποψήφιους τεχνικούς διευθυντές με τους οποίους ήρθε σε επαφή. Όπως γράφει η «SportDay», και οι τέσσερις αποφάσισαν ότι ο Γιάννης Σαμαράς υστερεί έναντι των άλλων και σε εμπειρία της θέσης και σε γνώση της ευρωπαϊκής αγοράς. Στη συνέχεια, ο κ. Γόντικας έκανε αναλυτική ενημέρωση για τον Φρέιτας και τον Νάνι, με τον πρώτο να είναι πιο λαϊκός τύπος, πιο κοντά στην ελληνική νοοτροπία και κουλτούρα, και ο δεύτερος είναι πιο τεχνοκράτης.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού» ανέφερε και τα οικονομικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, αρχικά ο Νάνι ζητούσε 500.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά με τις διαπραγματεύσεις έριξε τις απαιτήσεις του και είναι λίγο πιο υψηλές από του Φρέιτας. Και οι δύο έχουν πλούσιο βιογραφικό με ανακάλυψη παικτών, που είχαν μεγάλη εξέλιξη μετά και έδειξαν άριστοι γνώστες της ευρωπαϊκής αγοράς. Χθες, ο Φρέιτας φέρεται να ενημέρωσε τη διοίκηση της Μπράγκα για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον πορτογαλικό σύλλογο. Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την οποία λογικά θα προκύψει και το νέο διοικητικό σχήμα. Το νέο Δ.Σ. μάλιστα έχει αποφασίσει να συνεδριάσει και να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου, την επόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου.

Πρόταση παραμονής στον Σαριέγκι

Την απόφαση να κάνουν διπλή πρόταση στον Γιόσου Σαριέγκι πήραν στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θα προτείνουν είτε μονοετές συμβόλαιο με αποδοχές που θα φθάνουν τις 300.000 ευρώ είτε διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 500.000 ευρώ. Ο 31 ετών παίκτης αναμένεται να συναντηθεί με τον μάνατζέρ του και θα πάρει τη δική του απόφαση.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής ήταν και οι τιμές των διαρκείας. Ολοι συμφώνησαν με την πρόταση του α’ αντιπροέδρου, Δημήτρη Γόντικα και πιθανότατα σήμερα θα ανακοινωθούν οι νέες τιμές διαρκείας μειωμένες κατά 20%. Η μείωση θα αφορά τα φθηνά διαρκείας, ενώ θα υπάρχουν οι γνωστές προσφορές για τα οικογενειακά.Ο Νίκος Νιόπλιας έχει εισηγηθεί τη συνεργασία με τον Αντώνη Κέζο και οι «πράσινοι» καταλήγουν στον Κύπριο γυμναστή. Έχει γίνει ήδη επαφή και ο Κέζος είναι στη διαδικασία της λύσης του συμβολαίου του με την ΑΕΚ.

Πηγή: Sport-fm