Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στη Euroleague. Μετράει έξι νίκες σε οκτώ παιχνίδια και έχει 6/6 εντός έδρας ως τώρα. Στη νίκη επί της Μονακό με 86-65 εμφανίστηκαν στο παρκέ όλες οι αρετές της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος, φυσικά, έμεινε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

«Ξέραμε ότι η Μονακό είναι πολύ δυνατή ομάδα κι ότι ολοκληρώνει γρήγορα τις επιθέσεις της. Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να παίζουμε από νωρίς άμυνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε αυτό. Η επίθεση μας ήταν λίγο φτωχή. Γι’ αυτό τους δώσαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και σκόραραν 27 πόντους στο δεκάλεπτο. Μετά η άμυνα μας ήταν σταθερή. Πήραμε αυτοπεποίθηση από αυτό. Όταν διαβάσαμε σωστά όσα μας έδινε η άμυνα τους, κερδίσαμε εύκολα με 20 πόντους. Σε ένα κακό βράδυ από πλευράς σουτ, με λιγότερο από 30% στο τρίποντο εντός έδρας και πολλά ελεύθερα σουτ αλλά και χαμένες βολές. Το θέμα είναι ότι κερδίσαμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο μας. Ζεστή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ απόψε, όπως σε κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να κρατήσουμε τον κόσμο στο ΣΕΦ και να κάνουμε περισσότερους να έρθουν».

Ακολούθως δήλωσε: «Στο δεύτερο δεκάλεπτο δώσαμε μόνο 11 πόντους στον αντίπαλο επί της ουσίας. Στη Μονακό αρέσει το ένας εναντίον ενός, επομένως έπρεπε να κλείσουμε την ρακέτα ώστε να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν πάσες. Τους κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ μέσα απ’ τη ρακέτα, είχαμε καλές περιστροφές και το ότι ήμασταν μόνο τρεις πόντους πίσω στο ημίχρονο μου έδωσε αισιοδοξία. Δεν υπήρχε περίπτωση να σουτάρουμε χειρότερα καθώς κι έπρεπε να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση και κατεύθυνση στην άμυνα».

«Έτσι είναι το πρόγραμμα, είμαστε δύσκολος αντίπαλος οπουδήποτε»

Ερωτώμενος για το πρόγραμμα της ομάδας του κι αν η θέση της στην κατάταξη είναι προϊόν των πολλών εντός έδρας αγώνων και της δύναμης του «ΣΕΦ», o Έλληνας κόουτς απάντησε: «Το πρόγραμμα είναι έτσι, πολλές ομάδες είχαν αρκετά εντός στην αρχή κι άλλες αρκετά εκτός. Από τη μια μπορεί να πει κανείς ότι είναι παγίδα, κάποια ματς ήταν εναντίον πολύ δύσκολων αντιπάλων. Και στα δύο εκτός, όμως, νομίζω ότι δείξαμε τις δυνατότητες μας. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στον τρόπο που σκεφτόμαστε, κάθε παιχνίδι είναι μια ξεχωριστή ιστορία και προσέγγιση. Πρέπει να παίζουμε ομαδικά, όταν το κάνουμε είμαστε δύσκολος αντίπαλος, όπου παίζουμε. Πρέπει να συγκεντρώνεσαι στο παιχνίδι που έχεις μπροστά σου, δεν είναι κλισέ αυτό, έχει αποδειχθεί ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι τώρα έχουμε τρία – τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια, το μόνο που μετράει είναι το επόμενο, με το Περιστέρι έξω».

Τέλος, μίλησε και για τη μεταγραφή του Κουΐνσι Έισι, του νέου «ψηλού» του Ολυμπιακού. «Θα το πω απλά. Εγώ ήθελα τον Κουΐνσι Έισι. Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί συνεκτικότητα μέσα στην ομάδα, με τον τρόπο που παίζει κι αμύνεται, είναι πολύ σκληρός και υποστηρικτικός. Αυτά τα ήξερα εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια, μπορεί και παραπάνω. Είναι ένας παίκτης που παίζει για τη νίκη, είμαστε μια σκληρή ομάδα και θα προσθέσουμε ακόμη έναν παίκτη που είναι ομαδικός, θυσιάζει το παιχνίδι του για τους άλλους κι είμαι χαρούμενος κι αισιόδοξος. Ευχαριστώ και την διοίκηση που έκανε πράξη τη μεταγραφή».