Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 6η νίκη του σε οκτώ αγωνιστικές στη Euroleague. Επιβλήθηκε με 86-65 της Μονακό στο «ΣΕΦ», μπροστά στα μάτια του Βασίλη Σπανούλη που βρέθηκε στις εξέδρες. Πλέον, μονάχα η Αρμάνι Μιλάνο έχει καλύτερο ρεκόρ από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη διοργάνωση (7-1).

Οι «ερυθρόλευκοι» παρασύρθηκαν στον ξέφρενο ρυθμό της Μονακό στο πρώτο δεκάλεπτο. Σ’ αυτό το διάστημα δεν λειτούργησε τίποτα καλά για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 27-17. Μάλιστα, το γεγονός πως ο Μάικ Τζέιμς δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στο σκοράρισμα της ομάδας του, έμοιαζε με… απειλή για τη συνέχεια.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ για τη δεύτερη περίοδο… μεταμορφωμένος ιδίως στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν έξυπνα και αποτελεσματικά και «πάγωσαν» τους Μονεγάσκους που έμειναν στους 11 πόντους. Ο Ολυμπιακός «ψαλίδισε» τη διαφορά στο -3 στο ημίχρονο (18-11 το επιμέρους σκορ του 10λεπτου), ενώ το μομέντουμ είχε γυρίσει ξεκάθαρα υπέρ του. Το ζήτημα ήταν να μπορούσε να βάλει στα ελεύθερα σουτ που συνεχώς είχαν στη διάθεσή τους οι παίκτες του από την περιφέρεια, ώστε ν’ αναγκάσουν τη Μονακό να… βγει από το καβούκι της.

Αυτό συνέβη στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου. Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε ν’ αποδίδει σε υψηλό επίπεδο (επτά λάθη είχε η Μονακό), ενώ παράλληλα έκανε «κλικ» και η επίθεση, αν και οι άστοχες βολές συνέχισαν να του κοστίζουν εύκολους πόντους. Πήρε το προβάδισμα με 42-41 και γρήγορα εδραίωσε την κυριαρχία του στο σκορ. Με τον Σάσα Βεζένκοφ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να σημειώνει δέκα πόντους στην 3η περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο τελευταίο σκέλος του αγώνα στο +7 (59-52).

Κι εκεί έγινε… πάρτι. Ο Ολυμπιακός ό,τι κι αν έκανε του έβγαινε, ενώ η Μονακό δεν είχε απαντήσεις σε σημείο που συρρικνώθηκε και νοητικά έφυγε από το ματς, Χαρακτηριστικό είναι πως έβαλε 27 πόντους στο πρώτο 10λεπτο και 38 στα άλλα τρία! Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν ν’ αυξάνουν τη διαφορά με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον Ζαν-Σαρλ να ολοκληρώνουν το ματς με 18 πόντους έκαστος και τους Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Παπανικολάου να συνδράμουν με 11 ο καθένας, υπογράφοντας το εντυπωσιακό 6-0 εντός έδρας ως τώρα στη σεζόν. Το επόμενο ματς του Ολυμπιακού στη Euroleague είναι εναντίον της Ζενίτ στη Ρωσία (12/11).

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 35-38, 59-52, 86-65