Δύο φορές είχε αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφό μέσα στο 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο απολογισμός ήταν μοιρασμένος: Ήττα στον πρώτο γύρο του Wimbledon, νίκη στον πρώτο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τώρα το έπαθλο ήταν η πρόκριση στους «8» του Vienna Open και ο Έλληνας τενίστας έδειχνε έτοιμος να πάρει τη νίκη αφού έκανε δικό του το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια έκανε λάθη που δεν συνηθίζει και τελικά έχασε ένα δικό του παιχνίδι και αποκλείστηκε πρόωρα στο τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε όπως έπρεπε στον αγώνα και με 6-3 πήρε το πρώτο σετ μέσα σε μόλις 27 λεπτά, δείχνοντας αποφασισμένος να… ξεπετάξει τον αντίπαλό του. Για να συνέβαινε αυτό, όμως, θα έπρεπε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και δεν το έκανε.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Τόσο ο Έλληνας όσο και ο Αμερικανός τενίστας κρατούσαν το σερβίς τους στο δεύτερο σετ, με τον Τιαφό να είναι μπροστά με 4-3 και τον Τσιτσιπά να σερβίρει. Και κάπου εκεί άρχισαν τα διπλά λάθη… Τρία τέτοια έκανε ο Στέφανος και έχασε με 6-3 το δεύτερο σετ, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στο τρίτο.

Πάλι λάθη και ήττα

Εκεί, κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, ο Τσιτσιπάς συνέχισε να κάνει διπλά λάθη. Συνέπεια αυτών ήταν να δίνει τη δυνατότητα στον Τιαφό να κάνει μπρέικ και με δύο τέτοια ο Αμερικανός από εκεί που ήταν πίσω με 3-1 βρέθηκε μπροστά με 4-3 και επικράτησε τελικά με 6-4, κάνοντας το 2-1 στα σετ και παίρνοντας την πρόκριση για τους «8», αφήνοντας τον Έλληνα τενίστα να αναρωτιέται πώς έχασε αυτό το παιχνίδι…