Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άρχισε καλά στον προημιτελικό του Indian Wells, χάνοντας το πρώτο σετ κόντρα στον Νικόλοζ Μπασιλασβίλι, αλλά στη συνέχεια πήρε το δεύτερο και έδειχνε έτοιμος να κάνει δικό του και το τρίτο και να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό του τουρνουά. Στο τρίτο σετ, όμως, έκανε καθοριστικό διπλό λάθος με το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλό του να κάνει break, χάνοντας την ευκαιρία πάρει τη νίκη και το εισιτήριο για τους «4».

Ο Έλληνας τενίστας ήταν το φαβορί, αν και η παράδοση έλεγε ότι κόντρα στον Γεωργιανό δυσκολεύεται πάντα. Και δυστυχώς για τον Τσιτσιπά, η παράδοση συνεχίστηκε… Ο Στέφανος δεν μπήκε καλά στον αγώνα και βρέθηκε πίσω με 2-0 και 4-1 στα μπρέικ, για να χάσει τελικά το πρώτο σετ με 6-3.

Με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς, επομένως, μπήκε καλύτερα στο δεύτερο και κάνοντας το μπρέικ προηγήθηκε με 3-1 και στη συνέχεια με 4-1, παίρνοντας τελικά το σετ με 6-2 αφού έκανε και δεύτερο μπρέικ. Έτσι, ο προημιτελικός ήταν στο 1-1.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Διπλό λάθος, μπρέικ του Γεωργιανού και ήττα

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο σετ. Εκεί το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να είναι ισόπαλοι 3-3 στα γκέιμς, μέχρι που ήρθε το διπλό λάθος του Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε δώρο στον Μπασιλασβίλι το μπρέικ με το οποίο προηγήθηκε με 4-3.

Ο Γεωργιανός στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έκανε το 5-3, επικρατώντας τελικά με 6-4 και αποκλείοντας τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος ήταν και το φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά.

Τα σετ: 6-3, 2-6, 6-4