Για άλλους έκπληξη, για άλλους όχι. Όπως και να έχει, η Καβάλα πραγματοποιεί πορεία Ευρώπης έχοντας στο… πελατολόγιό της όλους τους μεγάλους!

Πέρυσι ως νεοφώτιστοι οι Καβαλιώτες είχαν ως στόχο την παραμονή. Την πέτυχαν… περίπατο. Φέτος πάλι ξεκίνησαν για να μείνουν στην Σούπερ Λίγκα, αλλά πάνε για Ευρώπη! Με 18 βαθμούς είναι στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος έχοντας ήδη κάνει ζημιές και στους λεγόμενους μεγάλους. Τελευταία την… γλύκα γεύτηκε την περασμένη Κυριακή η ΑΕΚ.

Δείτε τον απολογισμό της… ζημιάς που έκαναν οι «Αργοναύτες» σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη από την περσινή αγωνιστική περίοδο μέχρι και την φετινή 11η αγωνιστική.

Αποτελεί έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, δημιουργώντας συχνά πονοκέφαλο στους «μεγάλους» που στο εξής θα τον υπολογίζουν ακόμη περισσότερο.

Ολυμπιακός
Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να φημίζονται για την δύναμη του γηπέδου τους, αλλά ακόμα και στο «φλεγόμενο» Καραϊσκάκη, η Καβάλα κατάφερε πέρυσι να διατηρήσει το 0-0 και να κλέψει πολύτιμους βαθμούς. Με λευκή ισοπαλία έληξαν και οι δυο αναμετρήσεις της προηγούμενης σεζόν. Όσο αφορά την φετινή σεζόν σε δυο αγωνιστικές θα φανεί αν οι Πειραιώτες θα μπορέσουν να φύγουν χωρίς απώλειες από την Καβάλα, κερδίζοντας το ματς.

Χαμένοι βαθμοί: 4

Παναθηναϊκός
Δυο χρόνια έχει το τριφύλλι σε αναμέτρηση με την Καβάλα να φύγει και με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Την περσινή αγωνιστική σεζόν μπορεί ο Παναθηναϊκός να πήρε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας στο «Ανθή Καραγιάννη» αλλά στο ΟΑΚΑ γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0. Και φέτος οι «αργοναύτες» δεν τους έκαναν… το χατίρι, με το 2-2 στην πόλη της Μακεδονίας.

Χαμένοι βαθμοί: 7

ΠΑΟΚ
Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει υποστεί την μικρότερη ζημιά, χάνοντας τους λιγότερους βαθμούς. Φέτος πέρασε νικηφόρα από την Καβάλα, έστω και δύσκολα, ενώ πέρυσι είχε απώλεια μόλις δυο βαθμούς με την εκτός έδρας ισοπαλία και την νίκη στην Τούμπα.

Χαμένοι βαθμοί: 2

ΑΕΚ
Δεν τους πάει η … Καβάλα. Οι «κιτρινόμαυροι» γνώρισαν την εκτός έδρας ήττα με 2-1 την περασμένη Κυριακή (21/11) από την Καβάλα, αποτέλεσμα που είχε επαναληφθεί και πέρυσι. Η ΑΕΚ ωστόσο είχε πάρει το αίμα της πίσω στο ΟΑΚΑ όπου επικράτησε με 3-0 και το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα γίνει κάτι ανάλογο και φέτος.

Χαμένοι βαθμοί: 6

Άρης
Έσπασαν την… περσινή εις βάρος τους «παράδοση» οι Αρειανοί, παίρνοντας φέτος το διπλό στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Ο Άρης είχε δυο ισοπαλίες με την Καβάλα στο περσινό πρωτάθλημα, γεγονός που του είχε στερήσει πολύτιμους βαθμούς.

Χαμένοι βαθμοί: 4

 

Αγωνιστική σεζόν 2009-2010

Οι εντός έδρας μάχες
 
Καβάλα-Ολυμπιακός               0-0
Καβάλα-Παναθηναϊκός           2-2
Καβάλα-ΠΑΟΚ                          0-0
Καβάλα-ΑΕΚ                             2-1
Καβάλα-Άρης                           1-1

Οι εκτός έδρας μάχες

Ολυμπιακός-Καβάλα               0-0
Παναθηναϊκός-Καβάλα           0-2
ΠΑΟΚ-Καβάλα                         1-0
ΑΕΚ-Καβάλα                             3-0
Άρης-Καβάλα                           0-0

 

Αγωνιστική σεζόν 2010-2011

Καβάλα-Ολυμπιακός       (13η αγωνιστική)
Καβάλα-Παναθηναϊκός            2-2
Καβάλα-ΠΑΟΚ                           0-1
Καβάλα-ΑΕΚ                              2-1
Καβάλα-Άρης                            0-1

Πηγή: gazzetta.gr