Η μάχη της πρώτης θέσης φαίνεται να ανήκει πλέον σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δείτε το πρόγραμμα των δύο «μονομάχων» μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Η γνώριμη ΑΕΚ των τελευταίων δύο χρόνων έκανε ακόμα μία γκέλα στην έδρα της Καβάλας, όπου ηττήθηκε με 2-1 και πλέον απέχει 8 βαθμούς από τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (οι Πειραιώτες έχουν ματς λιγότερο), μη δείχνοντας ότι μπορεί να μπει επάξια «σφήνα» ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι λοιπόν η μάχη για την κατάκτηση της Superleague 2010-11 φαίνεται να οδεύει με… μαθηματική ακρίβεια ξανά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr θυμίζει και αναλύει το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» και των «πράσινων» μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου…

Έχει… μισή δουλειά στο Παγκρήτιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει να παίξει μισό παιχνίδι στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη, αφού το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένο το προηγούμενο Σάββατο, ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ και το δεύτερο ημίχρονο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να πάρουν μέσα σε 45′ τους βαθμούς της νίκης, τότε παίρνουν προβάδισμα 3 βαθμών από τον Παναθηναϊκό και είναι μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα της Superleague.

«Κλειδί» η 12η αγωνιστική…

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν αλώβητοι απέναντι στον «δικέφαλο», τότε θα έχουν φέρει εις πέρας ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, που περιελάμβανε στον πρώτο γύρο τα εκτός έδρας ντέρμπι με Παναθηναϊκό και τους «κιτρινόμαυρους» φυσικά…
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει είτε στην Πάτρα είτε στην Κέρκυρα (δεν έχει οριστεί το γήπεδο), όπου θα αντιμετωπίσει τους επικίνδυνους Φαίακες, σε ένα ματς όπου δεν θα υπάρχουν περιθώρια απώλειας για τους «πράσινους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

«Ζόρικη» έξοδο για Ολυμπιακό, με Σέρρες ο Παναθηναϊκός

Φαινομενικά εύκολο έργο περιμένει τον Παναθηναϊκό τη 13η αγωνιστική, αφού οι «πράσινοι» θα υποδεχτούν στο ΟΑΚΑ τον Πανσερραϊκό, ο οποίος μακριά από τις Σέρρες και ειδικά απέναντι σε… συλλόγους μεγαλύτερων κυβικών χάνει πολλή από τη δύναμή του…

Αντίθετα, οι Πειραιώτες του Ερνέστο Βαλβέρδε θα αντιμετωπίσουν την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη», ματς όπου εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι τα πάντα είναι ρευστά, αφού οι «Αργοναύτες» δεν αστειεύονται (ειδικά στην έδρα τους) και έχουν φτάσει σε σημείο να «χτυπούν» την πόρτα της Ευρώπης.

Ο… «δαίμονας» του Παναθηναϊκού

Τη 14η αγωνιστική τα πράγματα αντιστρέφονται, αφού ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο, ο οποίος έχει κακή αγωνιστική παράδοση στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ απέναντι στους «μεγάλους» χάνει αρκετή από τη δυναμική του. Αν λοιπόν οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανιστούν όπως… συνήθως στο «Γ. Καραϊσκάκης», τότε φαινομενικά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» ταξιδεύουν στην Τρίπολη, όπου αντιμετωπίζουν τον κακό τους… δαίμονα Αστέρα Τρίπολης, μια και ιδιαίτερα σε παιχνίδια του πρώτου γύρου το «τριφύλλι» γκελάρει με τον πελοποννησιακό σύλλογο. Μια ματιά στην παράδοση πείθει…

Δυσκολίες και για τους δύο!

Η 15η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 19/12 και για να κάνουν… καλές γιορτές αμφότεροι θα πρέπει ο μεν Παναθηναϊκός να κερδίσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός να περάσει νικηφόρα από το «ΑΕL FC Arena», όπου θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα.
Οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν από τους «αιωνίους», αφού οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου έχουν αποδείξει ότι παίζουν καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε όλους τους αντιπάλους και κυνηγούν πάντα τη νίκη.
Παράλληλα, οι «βυσσινί» θα αποκτήσουν νέα δυναμική στο νέο τους στάδιο και φιλοδοξούν να ανέβουν αγωνιστικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κόντρα στην ΑΕΛ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει πάντα δυσκολίες και μέχρι πέρυσι είχε δυσμενή παράδοση 22 χρόνων στη θεσσαλική πόλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

12η αγωνιστική

27/11 ΑΕΚ-Ολυμπιακός
28/11 Κέρκυρα-Παναθηναϊκός

13η αγωνιστική

04/12 Καβάλα-Ολυμπιακός
05/12 Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός

14η αγωνιστική

12/12 Ολυμπιακός-Ατρόμητος
12/12 Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός

15η αγωνιστική

19/12 Λάρισα-Ολυμπιακός
18/12 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου

Πηγή: gazzetta.gr