Η ΑΕΚ εμφανίστηκε όπως επί Μπάγεβιτς, η Καβάλα όπως πάντα κόντρα στους μεγάλους και με το 2-1 ανέβηκε στην 3η θέση, της οποίας -με τέτοιες εμφανίσεις- μνηστήρας θα είναι και η Ένωση!

Ο Χιμένεθ εξέπληξε με τις επιλογές του για την 11άδα και το σύστημα, καθώς ο Πατσατζόγλου ήταν πάλι βασικός αν και τραγικός σε κάθε αγώνα ενώ ο Λυμπερόπουλος (όπως και ο Σκόκο) έμεινε στον πάγκο. Όσο για το σύστημα, ήταν το 4-2-3-1, που αποδεδειγμένα δεν ταιριάζει στην Ένωση. Η μεγάλη ευκαιρία της Καβάλας στα… 35 δευτερόλεπτα με τον Βουτσίτσεβιτς ήταν απλά η προειδοποίηση για το τι ακολουθούσε. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα σωστό και στο 14′ ήρθε το 1-0 από την κεφαλιά του Βουτσίτσεβιτς. Το γεγονός ότι μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου η Ένωση έκανε μόλις μία καλή φάση ενώ δέχθηκε γκολ με την έναρξη της επανάληψης, από τον Ονουάτσι, τα λέει όλα.

Ο Χιμένεθ μέσα σε 9 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του (Σκόκο, Γκέντσογλου, Λυμπερόπουλος αντί των Πατσατζόγλου, Έντερ, Λεονάρντο), γύρισε το σύστημα σε 4-4-1-1, με τον Λύμπε πίσω από τον Μπλάνκο, αλλά είδε την ομάδα του να μένει με 10 παίκτες στο 72′ καθώς ο Καφές αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού… Η εικόνα του παιχνιδιού δεν έπειθε ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, αν και το γκολ του Σκόκο στο 86′ έδωσε ελπίδες για την ΑΕΚ. Το 2-1, όμως, δεν άλλαξε…

Man of the match: Σε ακόμη ένα παιχνίδι της Καβάλας ο Αμπντούν έκανε τη διαφορά. Στο πρώτο ημίχρονο εξέθεσε σε πάρα πολλές περιπτώσεις τους Πατσατζόγλου και Γιάχιτς και έφτιαξε το γκολ του Βουτσίτσεβιτς για το 1-0, ενώ με την έναρξη της επανάληψης πήγε από τα δεξιά και έδωσε την ασίστ και για το 2-0!

Αδύναμος κρίκος: Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε έναν παίκτη της ΑΕΚ. Με εξαίρεση τον Σάχα -κι αυτό τα λέει όλα για την εικόνα της Ένωσης- όλοι οι άλλοι ήταν τραγικοί.

Στο ύψος του: Ο Βουτσίτσεβιτς ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις, δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ και πέτυχε το πρώτο γκολ της Καβάλας. Ο Ονουάτσι επίσης ήταν κινητικός και πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Οι δυο τους πρόσφεραν τα μέγιστα για να πάρει τη νίκη η Καβάλα.

Η γκάφα: Η άμυνα της ΑΕΚ την έκανε στο πρώτο γκολ της Καβάλας, καθώς όλοι έμειναν στο έδαφος και ο Βουτσίτσεβιτς χωρίς να δυσκολευτεί πήρε την κεφαλιά για το 1-0. Μεγάλη γκάφα, όμως, έκανε και ο Μπερνς με την ευκαιρία που έχασε στο 53′, όταν μόνος προ του Γκαλίνοβιτς κατάφερε να μην κάνει την κεφαλιά από τη σέντρα-μισό γκολ του Σκόκο.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα δε δημιούργησε ο Τσινιάρης στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι βοηθοί του έχασαν μία-δύο φάσεις, αλλά μικρό το κακό καθώς δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Καβάλα είχε αποδείξει από πέρυσι ότι είναι μια ομάδα που δημιουργεί προβλήματα στους μεγάλους και μάλιστα το καταφέρνει αυτό παίζοντας ποδόσφαιρο και όχι με αμυντική τακτική. Αυτό έκανε και τώρα -στο ντεμπούτο του Χένρι Κάσπερτσακ- πήρε τη νίκη και ανέβηκε στην 3η θέση! Οι Μακεδόνες σίγουρα δεν πάνε για… πρωτάθλημα αλλά η πορεία που πραγματοποιούν και φέτος είναι σα να παίρνουν τίτλο. Όσο για την ΑΕΚ, θα πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα γιατί εμφανίστηκε αυτή τη φορά όπως και επί Μπάγεβιτς. Ορισμένες εμπνεύσεις του Χιμένεθ δε βγαίνουν, η ομάδα έχει προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε ένα μήνα και το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό είναι, πλέον, η τελευταία ευκαιρία των κιτρινόμαυρων για να πουν ότι διεκδικούν τον τίτλο.

Πηγή: gazzetta.gr