Εκτός από το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, η 11η αγωνιστική της Superleague, περιλαμβάνει και άλλα σπουδαία ματς, όπως το Καβάλα- ΑΕΚ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι! Για τον Εργοτέλη, λοιπόν, προτεραιότητα έχει να κοιτάξει τις καιρικές συνθήκες και να γνωρίζει αν θα παίξει για 90 λεπτά. Οι Κρητικοί μετά από τα 45 λεπτά με τον Ολυμπιακό και ενόψει των επόμενων 45 λεπτών που έπονται την Τετάρτη, έχουν ένα 90λεπτο απέναντι στον Ατρόμητο. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν έπεσε θύμα της νεροποντής, αλλά αντίθετα έγινε θύτης στη Νέα Σμύρνη. Νίκη που αποτέλεσε την πρώτη εκτός έδρας και δεύτερη συνολικά στη σεζόν και έφερε ηρεμία που είχε μεγάλη ανάγκη ο Ατρόμητος.

ΑΡΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αλήθεια είναι πως οι 13 βαθμοί που έχουν αμφότερες οι ομάδες, δεν γίνονται αντιληπτοί με τον ίδιο τρόπο. Για τη δε Κέρκυρα είναι μεγάλη επιτυχία και δίνουν ικανοποίηση, όπως και ο τρόπος που σώθηκε την προηγούμενη αγωνιστική το ματς με την Ξάνθη. Για τον δε Άρη, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ βρίσκονται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, όπως και δύο εβδομάδες πριν, στο ματς με τον Ατρόμητο. Τότε, είχαν αντιδράσει σωστά και είχαν πάρει τη νίκη. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και την Κυριακή, προκειμένου να μην χάσουν την επαφή τους με την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Για μερικές εβδομάδες και τώρα που το αγωνιστικό κομμάτι έχει μπει σε μια τάξη, η Λάρισα έχει μόνο μια σκέψη να την απασχολεί. Η τελετή παράδοσης παραλαβής του νέου γηπέδου, ο αποχαιρετισμός σε ένα Στάδιο που υπήρξε σήμα κατατεθέν και η νέα εποχή. Την Κυριακή γίνεται υποστολή σημαίας για το «Αλκαζάρ» και ο Πανιώνιος θέλοντας και μη, θα είναι κομπάρσος σε μια γιορτή. Οι κυανέρυθροι καλούνται πρωτίστως να ξεπεράσουν τα δικά τους προβλήματα και δευτερευόντως να κάνουν ζημιά σε ένα γήπεδο που δεν έχουν κερδίσει σε επίπεδο Α’ Εθνικής από το 1982.

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΕΚ

Η κόντρα της οικογένειας Ψωμιάδη με την ΑΕΚ πάντα έχει και θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον τώρα που ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες και η Ένωση θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μπορέσει να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου και να τα παίξει όλα για όλα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή αγωνιστική. Η Καβάλα, παρότι δεν έχει το περυσινό κάστρο κι έχει ηττηθεί, ήδη, από Άρη και ΠΑΟΚ παραμένει ικανή για ζημιές και δεν βρίσκεται τυχαία στην πέμπτη θέση. Όσο για την προϊστορία; Ποικίλλει, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή. Τα πολλά γκολ! Από το 1998 και μετά σημειώνονται από τρία γκολ και πάνω, με μοναδική εξαίρεση το 0-2 της ΑΕΚ το 2000.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ
Μέχρι πριν μερικές αγωνιστικές δεν θα το βλέπαμε έτσι. Ο ΠΑΟΚ, όμως, άλλαξε και το ματς στο Φάληρο, πήρε χαρακτήρα ντέρμπι-τίτλου. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή με ένα… ημίχρονο λιγότερο, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη και θέλει να παραμείνει εκεί, ώστε να έχει επιπλέον ψυχολογία για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ την πήρε την επιπλέον ψυχολογία μετά τη νίκη του επί της Ένωσης στην Τούμπα και πάει σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι για να αποδείξει πως εκείνο που είπε το καλοκαίρι ο Θοδωρής Ζαγοράκης και αργότερα ανασκεύασε -δηλαδή η κατάκτηση του πρωταθλήματος- μπορεί να γίνει πράξη.

Πηγή: gazzetta.gr