Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών στο Δουβλίνο και ηττήθηκε με 2-1 από την Μποέμιαν, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, αλλά παραμένει ζωντανός για την πρόκριση.

Ο Λουτσέσκου επέλεξε για τον αγώνα τους: Πασχαλάκη, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Σβαμπ,Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.

Στο 23΄ οι Ιρλανδοί άνοιξαν το σκορ σε μία αντεπίθεση. Ο Τζόρτζι Κέλι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μιχαηλίδη, εισέβαλε στην στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα δεξιά, έσπασε στον Κόουτ, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

O Δικέφαλος δεν μπόρεσε μέχρι το ημίχρονο να βάλει το γκολ της ισοφάρισης και έτσι πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 1-0 και την εμφάνισή του να προβληματίζει.

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 52΄ οι Ιρλανδοί έκαναν το 2-0 και πάλι με σκόρερ τον Κόουτ.

Ο χαφ των γηπεδούχων έπιασε το σουτ εκτός της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Πασχαλάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 77΄ ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που μπορεί να φανεί πολύτιμο στη ρεβάνς της Τούμπας, την επόμενη εβδομάδα. Σέντρα από τα δεξιά του Σβαμπ, πιάνει την κεφαλιά ο Ολιβέιρα από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Πορτογάλος έγραψε το 2-1.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι σε μία εβδομάδα ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει στην Τούμπα, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του, να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα Playoffs του Europa Conference League τον αντίστοιχο του Χιμπέρνιαν-Ριέκα (στις 19 και 26 Αυγούστου).

Σημειώνεται πως τα εκτός έδρας γκολ δεν μετράνε «διπλά» από φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.