Με δύο γκολ του Κέιν και από ένα των Μαγκουάιρ και Χέντερσον, η Αγγλία νίκησε με 4-0 την Ουκρανία και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Το παιχνίδι είχε ξεκάθαρο φαβορί και επιβεβαιώθηκε από το ξεκίνημα: Στο 4′ ο Στέρλινγκ πέρασε την κάθετη για τον Κέιν και αυτός νίκησε από κοντά τον Μπούστσαν για το 1-0. Ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για να φύγει το όποιο άγχος από νωρίς και από τη στιγμή που ο Γιάρεμτσουκ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο 17′, όλα κύλησαν τέλεια για τους Άγγλους.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τα «τρία λιοντάρια» απλά διαχειρίστηκαν την κατάσταση και στο β’ μέρος κλείδωσαν την πρόκριση με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά: Στο 46′ ο Μαγκουάιρ με κεφαλιά μετά το φάουλ του Σο έκανε το 2-0 και στο 50′ ο Κέιν επίσης με κεφαλιά, μετά το τσίμπημα του Στέρλινγκ, ανέβασε το σκορ στο 3-0.

Το ενδιαφέρον, πλέον, είχε περιοριστεί στο αν η Αγγλία θα έβαζε κι άλλα γκολ και στο 63′ ήταν η σειρά του Χέντερσον να σκοράρει, με κεφαλιά κι αυτός μετά το κόρνερ του Μάουντ, γράφοντας το 4-0. Και κάπως έτσι, χωρίς να κουραστεί, τα «τρία λιοντάρια» πέρασαν στους «4», όπου θα αντιμετωπίσουν στο Γουέμπλεϊ τη Δανία.

Ουκρανία: Μπούστσαν, Ζαμπαρνί, Κριβτσόβ (35′ Τσιγκάνκοφ), Ματβιένκο, Καραβάεβ, Σίντορτσουκ (64′ Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκο, Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (66′ Τρίπιερ), Ράις (57′ Χέντερσον), Φίλιπς (66′ Ράσφορντ), Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ (66′ Μπέλινγκχαμ), Κέιν (73′ Κάλβερτ-Λιούιν).