Η ισοπαλία βόλευε και τις δύο, οπότε Γαλλία και Πορτογαλία μοιράστηκαν τα πάντα με το 2-2 και πέρασαν, ως 1η και 3η αντίστοιχα, στους «16».

Οι δύο ομάδες μπήκαν καλά στο ματς και γι’ αυτό είχε και σχετικά καλό ρυθμό. Στο 16′ θα μπορούσε να έχει και γκολ αλλά ο Μπαπέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο στο τετ α τετ και στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Τόσο η Πορτογαλία όσο και η Γαλλία έψαχναν τον τρόπο για να απειλήσουν και τελικά η λύση δόθηκε από τα… πέναλτι.

Η αρχή έγινε στο 28′, όταν ο Ντανίλο πήρε την κεφαλιά, ο Γιορίς τον βρήκε, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ρονάλντο εκτέλεσε στο 30′ και άνοιξε το σκορ (1-0). Και η συνέχεια δόθηκε στο 45′, όταν σε μια κόντρα με τον Σεμέδο ο Μπαπέ έπεσε εύκολα, ο ρέφερι έδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι και ο Μπενζεμά ισοφάρισε (1-1).

Και όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άνοιξε το δεύτερο… Με γκολ των τρικολόρ δηλαδή και ακόμη πιο συγκεκριμένα του Μπενζεμά. Στο 47′ ο Πογκμπά έκανε τρομερή μπαλιά και ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Σκορ που δεν έμεινε για πολύ όμως, αφού στο 60′ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κέρδισε δεύτερο πέναλτι, με τον Ρονάλντο να εκτελεί, να ευστοχεί, να ισοφαρίζει σε 2-2 και να γράφει ιστορία ως ο κορυφαίος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και στο 67′ οι Γάλλοι άγγιξαν το τρίτο γκολ αλλά ο Ρουί Πατρίσιο έκανε τρομερή επέμβαση σε εκπληκτικό σουτ του Πογκμπά, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες στα τελευταία λεπτά να παίζουν για την… ισοπαλία, η οποία και ήρθε.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο (80′ Νταλότ), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο (46′ Ζοάο Παλίνια), Μουτίνιο (73′ Νέβες), Σάντσες, Μπερνάρντο Σίλβα (73′ Μπρούνο Φερνάντες), Ζότα, Ρονάλντο.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46′ Ντιν, 52′ Ραμπιό), Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (65′ Κομάν), Γκριεζμάν, Mπαπέ, Μπενζεμά.