Με νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού τελείωσε ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών στο μπάσκετ, ο οποίος οδηγήθηκε σε επανάληψη. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν ξανά, αυτήν τη φορά με 73-58, και χρειάζονται μια ακόμη νίκη για να προσθέσουν τον τίτλο στην τροπαιοθήκη τους

Με την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου να σημειώνει 26 πόντους, η ομάδα του Πειραιά έφτασε άνετα στο 2-1 στη σειρά των τελικών, καθώς μεταφέρονται και οι μεταξύ τους νίκες από την κανονική περίοδο. Έτσι, χρειάζεται ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα για την κατάκτηση του 6ου διαδοχικού τίτλου πρωταθλητή Ελλάδας και 7ου στο σύνολο.

Πρώτη σκόρερ από πλευράς «τριφυλλιού» και μάλιστα με double double αναδείχτηκε η Τσάστιτι-Μονίκ Ριντ, με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, ωστόσο η εμφάνισή της δεν έφτανε για να γύρει… τη ζυγαριά στην πράσινη πλευρά.

Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 22 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας «Παύλος Γιαννακόπουλος», στις 18:00. Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αναδειχτεί νικητής ισοφαρίζοντας σε 2-2, τότε η σειρά θα οδηγηθεί σε 3ο τελικό, ο οποίος θα γίνει στο βοηθητικό του ΣΕΦ, αφού ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας, τη Δευτέρα (24/05), στις 15:00.

Όπως και στις 13 Μαΐου, όταν διεξήχθη ο πρώτος τελικός για… πρώτη φορά, ο σύλλογος του Πειραιά κατέθεσε και κατά την επανάληψη αυτού ξανά ένσταση για τη συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στις «πράσινες». Με αυτόν τον τρόπο αμφισβητεί την απόφαση του ΕΟΚΑΝ να επιτρέψει τη συμμετοχή της 39χρονης διεθνούς, έχοντας ήδη ζητήσει ενημέρωση από WADA και CAS.