Με διαφορά 29 πόντων έχασε ο Παναθηναϊκός από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στο προτελευταίο του παιχνίδι στους ομίλους της Euroleague για την τρέχουσα σεζόν. Το «τριφύλλι» έχασε με 112-83 εκτός έδρας, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι που είχε αναβληθεί λόγω κορονοϊού.

Έτσι, το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, για να γράψει ιστορία, καθώς είναι κάτι που καταφέρνει για πρώτη φορά ο σύλλογος του ρωσικού βορρά.

Το κίνητρο των γηπεδούχων για την κατάληψη της 8ης θέσης και της μεγάλης αυτής στιγμής ήταν αρκετό, απέναντι σε ένα «τριφύλλι» που έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια και περιμένει ακόμη μία… αγγαρεία επί ρωσικού εδάφους, με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Τετάρτη, για να ολοκληρώσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του για αυτήν την αγωνιστική περίοδο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με ρεκόρ σε πόντους (33 στο σύνολο), εύστοχα τρίποντα (7) και αξιολόγηση (41), ενώ μοίρασε και 11 ασίστ. Τον ακολούθησε ο Τόμας με 18 πόντους και ο Πονίτκα με 11πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 κλεψίματα.

Για τους παίκτες του Όντεντ Κάτας διασώθηκαν οι Παπαπέτρου με 16πόντους και ο Νέντοβιτς με 20. Ωστόσο, στο τέλος τα πράγματα στο τέλος έγιναν εφιαλτικά, καθώς οι «πράσινοι» δέχθηκαν 36 ολόκληρους πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 47-40, 76-60, 112-83