Αν και ακόμη παραμένει αβέβαιη η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και -κυρίως- ο τρόπος που αυτοί θα γίνουν, λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, ωστόσο κάποιοι είναι αποφασισμένοι να μην συμμετάσχουν.

Το υπουργείο Αθλητισμού της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα πάρει μέρος στη διοργάνωση, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των αθλητών της από τον νέο κορονοϊό.

Την απόφαση αυτή έλαβαν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βόρειας Κορέας και ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Κιμ Ιλ Γκουκ, έπειτα από συνεδρίαση που διεξήχθη την 25η Μαρτίου, σύμφωνα με ιστότοπο του υπουργείου Αθλητισμού και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η επιτροπή αποφάσισε να μην υπάρξει συμμετοχή στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες για να προστατευθούν οι αθλητές από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκαλεί ο νέος κορονοϊός», κατά την ανακοίνωση.

Οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές από το εξωτερικό, λόγω της πανδημίας. Η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τους ξένους θεατές που είχαν αγοράσει εισιτήρια.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Αγώνες του Τόκιο, που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για το 2020, είχαν αναβληθεί πέρσι τον Μάρτιο. Τότε, η Οργανωτική Επιτροπή υπολόγιζε τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων στα 90 δισ. γιεν (826 εκατ. δολάρια), ενώ περίπου 1 εκατ. εισιτήρια έχουν πουληθεί στο εξωτερικό.

Επίσης, όλα δείχνουν ότι η Ιαπωνία θα κλείσει την πόρτα και στους εθελοντές από το εξωτερικό.