Ο Παναθηναϊκός αναμένει την άφιξη του Αλεχάνδρο Αλφάρο για να κλείσει τη θέση του μεσοεπιθετικού. Με τον 28χρονο Ισπανό υπήρχε προφορική συμφωνία που ενεργοποιήθηκε και ο παίκτης θα έρθει στην Ελλάδα για τις υπογραφές και για να ενσωματωθεί το ταχύτερο δυνατό. Οι «πράσινοι» πλέον κινούνται δίχως άγχος και για έναν φορ, πιθανότατα νεαρό σε ηλικία κι εξελίξιμο, που θα έρθει όπως όλα δείχνουν δανεικός με οψιόν αγοράς.

Με την απόκτηση του Αλφάρο κλείνει οριστικά και η υπόθεση του Αμπέντ, καθώς η Νιούκαστλ συνέχισε να είναι αναβλητική κι ο παίκτης έδειξε πως δεν «καιγόταν» να επιστρέψει στην Αθήνα και δεν πίεσε για αυτό. Πάντως ο Αλφάρο δεν είναι αντικαταστάτης του Αμπέντ, υπό την έννοια ότι δεν είναι παίκτες με πολλά κοινά χαρακτηριστικά και δεν αγωνίζονται καν στην ίδια θέση.

Ο μεν Αμπέντ έπαιζε στον άξονα, σαν box to box μέσος και ήταν ένας ποδοσφαιριστής με πολλά τρεξίματα, όχι ιδιαίτερα δημιουργικός, αλλά με έφεση στο γκολ. Ο δε Αλφάρο αγωνίζεται κυρίως σαν δεξιός εξτρέμ, αλλά μπορεί να προσφέρει και σαν περιφερειακός επιθετικός. Είναι πολύ ικανός στις πλαγιοκοπήσεις, καλός δημιουργικά, αλλά σκοράρει λιγότερο (και λόγος θέσης). Ο Γιάννης Αναστασίου τον επέλεξε γιατί θεωρεί πως μπορεί να δώσει πλάτος στο παιχνίδι της ομάδας του και να αξιοποιήσει τους επιθετικούς.

Όχι ότι στον Παναθηναϊκό ήταν εφησυχασμένοι, αλλά όσο να’ ναι, η χθεσινή νίκη της Μίντιλαντ στην έδρα της Κοπεγχάγης με 2-1 για το πρωτάθλημα Δανίας θορύβησε τους «πράσινους». Ο συνεργάτης του Γιάννη Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ, παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι και θα ενημερώσει εκτενώς το υπόλοιπο τιμ για όσα είδε με την επιστροφή του στην Αθήνα. Η δύναμη της ομάδας του Ρίντερσχολμ στις στημένες φάσεις πιστοποιήθηκε, αφού και τα δύο γκολ προήλθαν από τέτοιες καταστάσεις.

Πηγή: sport-fm.gr