Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια μεγάλη νίκη στην Καταλονία επί της Μπαρτσελόνα, την οποία θέλει να «εξαργυρώσει» με παρόμοι αποτέλεσμα και στο Βελιγράδι. Στη σερβική πρωτεύουσα θα κοντραριστεί για τη 13η αγωνιστική της Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα, με το πρώτο τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 20:00 (Novasports1HD).

Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν ρεκόρ 6-5 στην τρέχουσα διοργάνωση, θέλουν να ολοκληρώσουν νικηφόρα αυτή την εκτός έδρας… διαβολοβδομάδα (προέκυψε αναγκαστικά λόγω κορονοϊού), απέναντι σε μία ομάδα που προέρχεται από τρεις σερί ήττες και τέσσερις στα τελευταία πέντε παιχνίδια της Λίγκας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στη διάθεσή του και τους 14 παίκτες που είχαν ταξιδέψει και στη Βαρκελώνη και θα αποφασίσει μετά το πρωινό χαλάρωμα για τους δύο που θα μείνουν εκτός. Πιθανότατα ο 54χρονος κόουτς θα δώσει περισσότερο χρόνο στους Σπανούλη και Πρίντεζη, που είναι «φρέσκοι» μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή τους κόντρα στην Μπάρτσα, ενώ -θεωρητικά πάντα- θα πάρει περισσότερες… ανάσες ο MVP της Καταλονίας Σλούκας.

Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει να βγάλει αντίδραση μετά και την ήττα στην Αδριατική Λίγκα από την Μπουντούτσνοστ. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να… νικήσει τον ίδιο τον κακό του εαυτό, καθώς είναι η δεύτερη χειρότερη επίθεση της Euroleague με 74,3 πόντους μέσο όρο. Εκτός δράσης είναι ο τραυματίας Λάνγκστον Χολ, ενώ λύθηκε το συμβόλαιο του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Τέιλορ Ρότσεστι.