Ο Λεωνίδας Βόκολος είναι σίγουρος ότι ο καλός Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει και να περάσει με νίκη από το Καζάν. Ο παλαίμαχος άσος του τριφυλλιού μίλησε για τον Φερνάντο Σάντος αλλά και την εθνική Νέων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:


Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρούμπιν στο Καζάν:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό από πλευράς ψυχολογίας. Παίζει ουσιαστικά για τη νίκη. Δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό, όμως πιστεύω ότι ο καλός Παναθηναϊκός μπορεί να καταφέρει τον στόχο του. Είναι μια ομάδα που στα δύσκολα ανατρέπει το σκηνικό και παίρνει αυτό που θέλει».

Για την Εθνική Νέων:

«Ετοιμάζουμε τη νέα Εθνική Νέων και μιλάμε για προκαταρτικό στάδιο της ομάδας. Έχουμε μια αισιόδοξη εικόνα από τη δουλειά που έχει γίνει από όλους. Όλες οι ομάδες ήταν σε πολύ καλό επίπεδο με πρώτους τους Γάλλους και μετά τους Ρώσους. Δεν έχουμε, όμως, να ζηλέψουμε τίποτα από εκείνες τις ομάδες. Η Γαλλία είναι μια ομάδα που γίνεται πολύ δουλειά σε αυτές ηλικίες.

Ωστόσο, δεν μας λείπει το ταλέντο και το έχουμε αποδείξει αρκετές φορές. Με το Βέλγιο και τη Ρωσία ήμασταν πολύ καλοί και το 0-0 με τη Ρωσία μας αδικεί. Αυτά τα παιχνίδια είναι περισσότερο για να πάρουν εμπειρίες τα παιδιά και να περάσουμε τη φιλοσοφία που θέλουμε πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις.

Όσον αφορά τη φιλοσοφία, έχει να κάνει με τον τρόπο που πρέπει να σκέφτονται τα παιδιά από τις μικρές ηλικίες και να αντιμετωπίζουν τις υποχρεώσεις της ομάδας. Δεν πρέπει να τους δίνει άγχος και να τους κόβεις το ταλέντο τους. Σαφώς θέλουμε να κερδίσουμε, όμως όλα αυτά πρέπει να μπαίνουν σε μια ζυγαριά για να μπορούν τα παιδιά να καταλάβουν ότι είναι ένα παιχνίδι».

Για την εξέλιξη των ταλέντων στην Ελλάδα:

«Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα στην Ελλάδα, αλλά κάπου τα ισοπεδώνουμε τα πράγματα. Πρέπει, όμως, να αναγνωρίσουμε ότι γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες των συλλόγων. Θα με ρωτήσετε γιατί παίζουν στη Σούπερ Λίγκα περισσότεροι ξένοι; Είναι σημαντικό αυτό το πράγμα, όμως στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Υπάρχει πρόβλημα στην ηλικία των 17 μέχρι 21 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει παιδιά που έχουν “φορτωθεί” και στη συνέχεια κάηκαν. Στον Παναθηναϊκό θυμάμαι ότι κάποτε παίζαμε οκτώ έλληνες και τρεις ξένοι. Η ομοσπονδία είναι σε αυτή την κατεύθυνση και ο Σάντος θέλει να υπάρξει αλλαγή σε αυτό τον τομέα. Σε αντιστοιχία με την Τσεχία που αντιμετώπισε η Ελπίδων, εκείνοι παίζουν στις ομάδες τους σε αντίθεση μας».

Για τη συνεργασία του με τον Φερνάντο Σάντος:

«Συνεχώς μιλάμε. Από την πρώτη ημέρα που ήρθε έκανε μίτινγκ με τους προπονητές όλων των τμημάτων. Μάλιστα, ήρθε μαζί μας στην Πορτογαλία, στον Φάρο, και ευχήθηκε καλή επιτυχία πριν από τον αγώνα και μίλησε στα παιδιά μετά το τέλος του παιχνιδιού. Καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό για τα παιδιά σε αυτή την ηλικία να βλέπουν από κοντά τον προπονητή της πρώτης ομάδας. Είναι ένας άνθρωπος στην κορυφή της πυραμίδας και δίνει κατευθύνσεις προς τα κάτω. Έτσι, ένα παιδί θα γνωρίσει τη φιλοσοφία της ομάδας από την αρχή».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας:

«Βλέπουμε τις “μικρές” ομάδες να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές, όπως η Καβάλα, ο Ατρόμητος, η Κέρκυρα. Από την πλευρά τους, ο Πανιώνιος, η Skoda Ξάνθη και η Λάρισα δεν είναι αυτό που περίμεναν ο κόσμος τους. Μακάρι το πρωτάθλημά μας να γίνει ανταγωνιστικό και η Καβάλα να χτυπήσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό».

Πηγή: gazzetta.gr