Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ήρθε το καλοκαίρι ως το μεγάλο όνομα για να κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ, αλλά τα προβλήματα τραυματισμού του τον αφήνουν συνεχώς εκτός μάχης, όπως έγινε και τώρα που θα λείψει ένα μήνα!

Ο Αφρικανός πρώην ποδοσφαιριστής της Πόρτσμουθ ήρθε το φετινό καλοκαίρι στην ΑΕΚ ως η καλύτερη μεταγραφική προσθήκη για την «Ένωση». Το όνομα του άλλωστε είναι γνωστό και ευρέως διαδεδομένο στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο νέος τραυματισμός του, προκαλεί τις σχετικές απορίες αλλά και ανησυχίες, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος ο Αφρικανός άσος.

Την έβαλε στους ομίλους

Το gazzetta.gr παρουσιάζει αναλυτικά τις συμμετοχές του Ντιόπ και συνάμα… επισημαίνει πως η προσφορά του στα παιχνίδια του «Δικεφάλου» στην Ευρώπη δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Το παρθενικό ματς του Πάπα Μπούπα Ντιόπ, ήταν στην Σκωτία το περασμένο καλοκαίρι απέναντι στην Νταντί Γιουνάιτεντ, ματς στο οποίο η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ντιόπ στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε τη θέση του σκόρερ και λυτρωτή της ΑΕΚ, Ράφικ Τζιμπούρ με προφανή σκοπό να κρατήσει μπάλες αλλά και να δέσει τον χώρο του κέντρου.

Στον επαναληπτικό αγώνα που έλαβε χώρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ… καρδιοχτύπησε και ήρθε ισόπαλη με 1-1 χάρη σε γκολ του Αφρικανού μέσου παίρνοντας εν τέλει την σημαντική για την ίδια πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξης διοργάνωσης.

Πρεμιέρα με θρίαμβο

Το ματς της πρεμιέρας των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ στο ΟΑΚΑ συνοδεύτηκε με θρίαμβο της Ένωσης η οποία νίκησε με 3-1. Ο Ντιοπ αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο εν λόγω παιχνίδι ο ίδιος βοήθησε την ομάδα του, ωστόσο το γκολ της Χάιντουκ προήλθε από ανατροπή του Τόμασοφ από τον Ντιόπ εντός περιοχής.
Συνέχεια με απορίες

Στην δεύτερη αγωνιστική η ΑΕΚ μετέβη στην Ρωσία για το παιχνίδι με την Ζενίτ. Το τελικό 4-2 δεν άφησε ικανοποιημένη την Ένωση η οποία έχασε με κάτω τα χέρια. Σε τέτοια παιχνίδια οι προσωπικότητες παίζουν σαφέστατα μεγάλο ρόλο και μπορούν να κρίνουν πάρα πολλά στην έκβαση ενός αγώνα.

Ο Σενεγαλέζος αγωνίστηκε για 32 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας τη θέση του Ράφικ Τζιμπούρ, όπως είχε γίνει και στον αγώνα της Σκωτίας απέναντι στην Νταντί.

Επόμενο παιχνίδι ήταν αυτό στο Βέλγιο απέναντι στην Άντερλεχτ.

Η ΑΕΚ πήγε στην χώρα της Βόρειας Ευρώπης με… φόρα από τον θρίαμβο στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη (4-0) όμως δεν κατάφερε να αποδράσει με το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Σενεγαλέζος μέσος αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ως βασικός ωστόσο δεν ώθησε την ομάδα του στο να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Deja vu και στην Ελλάδα!

Στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, ο Ντιόπ έχει αγωνιστεί σχεδόν στα… μισά παιχνίδια.

Στην πρεμιέρα με την Κέρκυρα (Ήττα της ΑΕΚ με 2-1), πήρε τη θέση του Μπλάνκο στο 63ο λεπτό. Στο ματς με τον Πανσερραικό μπήκε στη θέση του Μάκου στο 83ο λεπτό. Στα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ (2-2) αλλά και με τον Ολυμπιακό Βόλου στην θεσσαλική πόλη (3-1, ήττα) δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Στη νίκη επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ αγωνίστηκε καθ όλη τη διάρκεια του ματς ενώ στο 4-0 επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» μπήκε στο 81ο λεπτό στη θέση του Γκερέιρο.

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (Νίκη με 1-0), δεν αγωνίστηκε καθόλου ενώ το ίδιο συνέβη και στο νικηφόρο παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (5-1).

Τελευταίο του ματς ήταν με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και στην ήττα του «Δικεφάλου» από τους Νέο Σμυρνιώτες με 1-0 όπου πήρε τη θέση του Γκέντσογλου στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο νέος τραυματισμός αφήνει τον τέως άσο της Πόρτσμουθ… στα πιτς με τις αμφιβολίες αλλά και τα γιατί σχετικά με τον ίδιο, να περιπλανιόνται.

Πηγή: gazzetta.gr