Με τις μνήμες του επικού τελικού του 1999 πάντα στο… φόντο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν αναμετρώνται την Τρίτη στο «Ολντ Τράφορντ» για τα προημιτελικά του Champions League διανύοντας διαφορετικές διαδρομές τη φετινή περίοδο. Οι μεν πρωταθλητές Αγγλίας πασχίζουν να βρουν το δρόμο τους στη μετα-Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή και ήδη έχουν τεθεί εκτός εγχώριων στόχων, οι δε Βαυαροί στοχεύουν σε ένα νέο τρεμπλ έχοντας ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα στη Γερμανία.

Η Μαν. Γιουνάιτεντ προέρχεται από νίκη με 4-1 επί της Άστον Βίλα, αλλά απέχει πολύ από την τετράδα του Champions League. Ο Ντέιβιντ Μόγες εξακολουθεί να δέχεται σκληρή κριτική και η Ευρώπη είναι η μοναδική διέξοδος προς την επιτυχία. Σα να μη φτάνει η γκρίνια και η δυναμική του αντιπάλου, οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν και πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Εβρά, οι τραυματίες Φαν Πέρσι, Έβανς και Σμόλινγκ, καθώς και ο Μάτα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Η Μπάγερν προέρχεται σε απώλεια στο πρωτάθλημα μετά από 20 αγώνες, καθώς ήρθε ισόπαλη 3-3 με τη Χόφενχαϊμ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που με την Μπαρτσελόνα νίκησε δύο φορές τη Γιουνάιτεντ σε τελικούς Champions League, δεν υπολογίζει τους τραυματίες Τιάγκο και Μπαντστούμπερ, όπως και τον τιμωρημένο Ντάντε.

Η παράδοση

Πέρα από τον αξέχαστο τελικό του 1999, όταν η Γιουνάιτεντ με τα γκολ των Σέρινγχαμ και Σόλσκιερ είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά άλλες δύο φορές: Τη σεζόν 2009/10, η Μπάγερν είχε πάρει την πρόκριση, καθώς στο πρώτο ματς στο Μόναχο είχε επικρατήσει 2-1, ενώ στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 3-2. Την περίοδο 2000/01 οι Βαυαροί είχαν επίσης χαμογελάσει και μάλιστα με δύο νίκες (0-1 και 2-1). Για τη φάση των ομίλων το 1998 και το 2001 οι αγώνες στο «Ολντ Τράφορντ» δεν είχαν νικητή (1-1 και 0-0 αντίστοιχα). Οι «κόκκινοι διάβολοι» απέναντι σε ομάδες από τη Γερμανία έχουν στην έδρα τους οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Η Μπάγερν επί αγγλικού εδάφους έχει πέντε νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο. Φέτος ο Ισπανός ρέφερι δεν έχει διευθύνει κανέναν αγώνα των δύο ομάδων, ενώ συνολικά μαζί του οι πρωταθλητές Αγγλίας μετρούν δύο νίκες και μία ήττα, ενώ οι Βαυαροί δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.

Πηγή: sport-fm.gr