Οι Μέσι, Μιλίτο κάνουν την διαφορά στο εξωτερικό, οι δικοί μας Αργεντίνοι, Σκόκο και Λέτο στην Ελλάδα! Τι χάνουν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι δίχως τους δύο λαβωμένους χαφ;

TI XANEI H AEK XΩΡΙΣ ΣΚΟΚΟ
Τεράστια η απώλεια της ΑΕΚ. Μπορεί η παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια να έχει δείξει ότι στην ουσία τα πράγματα δεν είναι έτσι, ωστόσο στην αγωνιστική φόρμα που βρισκόταν ο Αργεντίνος η ζημιά είναι μεγάλη.

Ο Νάτσο Σκόκο ήταν ο καλύτερος παίκτης στο ντέρμπι με τον Αρη, σκέτος «δαίμονας». Δεν έμεινε μόνο στα… «υδραυλικά» που μας έχει συνηθίσει, αλλά ήταν ουσιαστικός. Πιο πολύ από ποτέ! Κάτι η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ, κάτι το συμβόλαιό του που είναι σε συζητήσεις ανανέωσης με την ΑΕΚ, ο Σκόκο «πετούσε». Μάρκαρε κιόλας και αυτό βοήθησε την Ενωση να φαίνεται πιο συμπαγής στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν καλός δηλαδή σε αγωνιστική τακτική. Δεν κάλυψε μόνο τη θέση που είναι πίσω από τον επιθετικό, αλλά έπαιξε πολύ και από δεξιά. Ο Αργεντίνος παίζει σε όλες τις θέσεις, κινείται όπου υπάρχει… «ψωμί» όπως λέμε ποδοσφαιρικά για να πάρει τη μπάλα και να κάνει τα δικά του.

Η ΑΕΚ θα χάσει φαντασία στο παιχνίδι της και ο κόσμος… θέαμα. Πόσους ποδοσφαιριστές έχετε δει να πετυχαίνουν τέτοια γκολ, όπως το 0-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης; Μπορεί να έμοιαζε με «γκολ-τηλεφώνημα», όμως το ότι είδε εκεί τον διεθνή Σηφάκη, η ταχύτητα της μπάλας και η δεξιοτεχνία του, βοήθησαν ώστε το τόπι να αναπαυτεί στα δίχτυα. Και στο δεύτερο προσωπικό του γκολ βρίσκεται εκεί που πρέπει και τελειώνει ιδανικά τη φάση. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Ευθύβολο σουτ, καλοζυγισμένο. Ξέρετε πόσοι από εκεί έχουν στείλει τη μπάλα στα… πουλιά;

Έχει βάλει εκπληκτικά γκολ σε ντέρμπι. Τόσο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όσο και στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού. Και με τον κόσμο να τον αποθεώνει, θα «έλυνε και θα έδενε» στο γήπεδο.

Υπάρχει και κάτι άλλο: ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης είχε διαμηνύσει μεσοβδόμαδα στον ατζέντη του παίκτη ότι στην ουσία με γκολ επί του Παναθηναϊκού μένει! Αυτό σε… πενηνταράκια σημαίνει ότι θα πάρει και χρήματα κοντά στα θέλω του! Χάνει λοιπόν όχι μόνο τον Σκόκο, αλλά και τον Σκόκο με… κίνητρο!

ΤΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΠΑΟ ΧΩΡΙΣ ΛΕΤΟ
Το μόνο θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι στα τελευταία παιχνίδια επέστρεψε ο Χριστοδουλόπουλος και έχει αρχίσει να προσαρμόζεται. Έχει αρχίσει δηλαδή, να μαθαίνει να παίζει (ας το πούμε) χωρίς τον Λέτο, αφού είναι το τρίτο παιχνίδι που απουσιάζει ο αριστερός του χαφ.

Δεν έχει πολλούς τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός ο Παναθηναϊκός. Από αριστερά ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι μόνιμη πηγή κινδύνου και ειδικά η ΑΕΚ που πονάει στα άκρα της άμυνας, θα περνούσε δύσκολες στιγμές. Ακόμη και ο τραυματίας Πατσατζόγλου να ήταν έτοιμος, έχουν περάσει πια τα χρόνια για να τον σταματούσε. Ένας αντίπαλος προσωπικός ίσον κανένας για τον Λέτο, που ανακόπτεται μόνο με βοήθειες.
Σέντρες ακριβείας, έξυπνες πάσες

Διαθέτει σέντρα ξυραφιά και μπορεί να βρει από οπουδήποτε το κεφάλι του Τζιμπρίλ Σισέ. Γενικά, διαθέτει τις έξυπνες πάσες που μπορεί να κάνουν τη ζημιά και να βγάλουν αφύλακτους τους συμπαίκτες του. Πολλές φορές θα τον δείτε να πασάρει στον Σπυρόπουλο που ανεβαίνει ψηλά. Τι κάνει; Τραβάει πάνω του δύο και τρείς παίκτες, αφού πρώτα τους έχει κάνει γιό-γιό σε προηγούμενες φάσεις, δηλαδή όπερ τσιμπάνε το τυράκι και μετά πασάρει στον διεθνή μπακ, που μένει μόνος του!
Στημένες φάσεις

Δεν κτυπάει μόνο καλά κόρνερ, αλλά και φάουλ. Φέτος ειδικά, είναι πολύ βελτιωμένος και σε αυτό τον τομέα. Από δικό του φάουλ είχε ανοίξει το σκορ στην πρεμιέρα ο Πετρόπουλος.

«Μανούλα» στην υποδοχή της μπάλας και στις αντεπιθέσεις. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια είναι υπέρπολύτιμος. Έχει την ταχύτητα να βγει γρήγορα μπροστά και να βρεθεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή με το μεγάλο διασκελισμό του. Παράλληλα, την διορατικότητα να πασάρει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη του. Στο τελευταίο βέβαια, κρατήστε και μικρό καλάθι, αφού πολλές φορές είναι ιδιαίτερα ατομιστής και πάει να τα κάνει όλα μόνος του. Και ξέρετε που καταλήγει αυτό…

Πηγή: gazzetta.gr