«Είναι γεγονός πως έχουμε ένα δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα. Αλλά πρέπει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Μακάρι αυτό να συμβαίνει μέχρι το Μάιο γιατί θα σημαίνει πως θα είμαστε και στους τρεις στόχους.

Είναι παιχνίδια δύσκολα γιατί είναι και οι διοργανώσεις δύσκολες. Είτε είναι για το πρωτάθλημα είτε για το Europa είτε για το Κύπελλο, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε και να προχωράμε σε όλους τους θεσμούς.

Πρέπει με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά να πετύχουμε τους στόχους μας. Τώρα, ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός: να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη».

Ο κόσμος της ΑΕΚ πετάει στα σύννεφα μετά τη νίκη επί του Άρη, όμως ο προπονητής της «Ένωσης» δήλωσε ότι η ομάδα του δεν έχει πετύχει κάτι σημαντικό: «Δεν ανησυχώ. Αν τα πράγματα δεν πάνε σωστά, δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Όλοι γνωρίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο παράγοντας τύχη.

Έχουμε κερδίσει μόνο ένα ματς και δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι έχουμε κάνει κάτι. Θέλει πάρα πολλή δουλειά η ΑΕΚ. Χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο προκειμένου να δούμε τα αποτελέσματα που χρειάζονται».

Ο Χιμένεθ τόνισε και πάλι πως κανείς δεν μπορεί να περιμένει αποτελέσματα από τη μία μέρα στην άλλη, ενώ στάθηκε στην ανάγκη για αλλαγή φιλοσοφίας στην ΑΕΚ: «Όπως ξέρετε, μόλις έφτασα στην ομάδα, αλλά έχω πίστη στη δουλειά που έκαναν προηγούμενοι συνάδελφοί μου.

Δεν έχω μαγικό ραβδί. Ό,τι έγινε την Κυριακή, το πέτυχαν οι παίκτες. Αν πάρουμε τη νίκη, αυτό θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Ο σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία της ομάδας και τον τρόπο που αγωνίζεται.

Όλα κρίνονται με το αν η μπάλα θα πάει μέσα ή όχι. Δεν έχουμε κάνει εμείς την προετοιμασία, ούτε διαλέξαμε τους παίκτες. Αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα με στόχο το καλύτερο για την ΑΕΚ. Δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη να τα αλλάξεις όλα.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες και στη δουλειά που κάνουμε. Θέλουμε να περάσουμε καινούργια νοοτροπία, που θα μας βοηθήσει στο να πετύχουμε».

Αναφορικά με την Άντερλεχτ και την κρίση που περνάει, ο Χιμένεθ δήλωσε: «Από μικρό παιδί θυμάμαι την Αντερλεχτ ως μια μεγάλη ομάδα, μεγάλο σύλλογο. Είναι η ομάδα μιας πολύ σημαντικής πόλης στην Ευρώπη και δεν πρόκειται να μπω στα χωράφια άλλων.

Σέβομαι την ιστορία της. Δεν είναι στόχος και σκοπός μου να κρίνω και να έχω άποψη για την Αντερλεχτ. Θα παίξουμε δίνοντας τον απαραίτητο σεβασμό στον αντίπαλο».

Για το αν θα αγωνιστεί ο Αργυρίου δεξιά στην άμυνα, ο Χιμένεθ τόνισε: «Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλουμε οι παίκτες να παίζουν σε διάφορες θέσεις. Δεν πιστεύω σε παίκτες που παίζουν σε μια θέση ή αρνούνται να δοκιμαστούν σε άλλη. Θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Τέλος, ο 46χρονος Σεβιγιάνος ρωτήθηκε για τον νεαρό φορ της Άντερλεχτ και μεγαλύτερο κίνδυνο για την άμυνα της ΑΕΚ, Λουκάκου και τόνισε: «Οι καλοί επιθετικοί αντιμετωπίζονται από καλούς αμυντικούς. Και βεβαίως οι καλοί επιθετικοί είναι αυτοί που μπορούν να εκθέτουν αμυντικούς και άμυνες. Η δουλειά όμως είναι συλλογική και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλη την αντίπαλη ομάδα».

Πηγή: gazzetta.gr