Ο Νίκος Νιόπλιας στάθηκε στην σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό η μονομαχία με την Ρουμπίν ενώ ξεκαθάρισε πως «είναι τόσο κρίσιμο που δεν επιτρέπονται οι αλλαγές».


Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Παναθηναϊκού

Είναι τελικός το αυριανό ματς;

Δεν μπορούμε να λέμε για τελικούς. Είναι σημαντικό όπως κάθε ματς, είτε έχεις περάσει, είτε έχεις αποκλειστεί, είτε θες να πας στον επόμενο γύρο. Όταν παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο, όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ που μπορεί να συγκριθεί με το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν παύει να είναι σημαντικό. Πόσο μάλλον τώρα που χρειαζόμαστε και την νίκη.

Τι άλλαξε στην ομάδα από την ήττα κόντρα στην Κοπεγχάγη;

Τα αποτελέσματα ήταν καλά. Θέλαμε τις νίκες και τις πήραμε. Και με καλές εμφανίσεις. Αν το δούμε γενικά κάναμε βήματα προόδου. Μιλάμε για διαφορετικά επίπεδα ποδοσφαίρου, όμως. Άλλο το πρωτάθλημα άλλο το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός και σε τι κατάσταση είναι η Ρουμπίν;

Είναι καλή ομάδα. Δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια είναι ανερχόμενη δύναμη. Θέλουν να αναδειχθούν. Είναι σε καλό επίπεδο. Έχω την εντύπωση ότι θα βάλουν βάση στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί το πρωτάθλημα είναι υπόθεση της Ζενίτ.

Μοιάζει το ματς με αυτό της Κοπεγχάγης και τι πρέπει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός;

Καλύτερη απόδοση πρέπει να έχουμε σίγουρα. Όσο λιγότερα λάθη τόσο το καλύτερο. Το λάθος δεν συγχωρείται εύκολα.

Έχετε στείλει άνθρωπο στην Ρούμπιν για να την δει από κοντά;

Όχι. Μόνο από dvd. Έχουμε εικόνα από το ρώσικο ποδόσφαιρο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ζωντανά δεν την έχουμε δει.

Ακολουθεί το ματς με την ΑΕΚ. Σκέφτεστε να αλλάξετε κάποια πρόσωπα στο κέντρο;

Το να ξεκουράσουμε; Δεν νομίζω. Πρώτα την Ρουμπίν κοιτάμε. Σίγουρα είναι παίκτες που παίζουν συνεχώς. Είναι η κρισιμότητα του αγώνα τέτοια, που δεν μας επιτρέπει αλλαγές. Έχουμε και πολλά προβλήματα. Είναι σημαντικά και έτσι μικραίνουν και οι επιλογές πάρα πολύ.

Μπορεί ο Νίνης να βοηθήσει;

Μπορεί. Χθες μπήκε για πρώτη φορά. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Το καλό είναι ότι δεν έχουμε πρόβλημα υποτροπής. Αν αντέχει τον πόνο… Είναι θέμα ημερών. Κάθε μέρα και καλύτερα. Την Κυριακή θα είναι έτοιμος.

Ο Γκοβού έχει πρόβλημα;

Ναι. Δεν θα μπορέσει να παίξει.

Παίζουν οι Γάλλοι καλά;

Ναι. Παίζουν καλά και περιμένουμε περισσότερα. Είχαμε δύο πέρυσι(σ.σ Σισέ, Καντέ) και είμαστε ευχαριστημένοι. Περιμένουμε και τους άλλους τρεις που ήρθαν φέτος.

Πηγή: gazzetta.gr