Τον Αύγουστο του 2008, η ΑΕΚ έπαιζε Ευρώπη, είχε Σκόκο, Ριβάλντο, Μπλάνκο στην ενδεκάδα και αντιμετώπιζε την Ομόνοια στο πλαίσιο του Europa League. Tώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η Ένωση βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της. Προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, έχει αφεντικό τον Δημήτρη Μελισσανίδη (μπορεί να βρεθεί σήμερα στο γήπεδο μαζί με τον γιο του, Γιώργο), ετοιμάζεται να χτίσει το νέο της «σπίτι», να επανέλθει εκεί που της αξίζει και να ζήσει ξανά τα μεγαλεία του παρελθόντος!

Η ΑΕΚ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ μετά από το καταδικαστικό ματς με τον Πανθρακικό πέρυσι όταν και μπήκε η… ταφόπλακα του υποβιβασμού. Οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχθούν την Ομόνοια στο δυσκολότερο φιλικό της προετοιμασίας τους και θα παρουσιαστούν με κάθε επισημότητα μπροστά στον κόσμο τους.

Στην ΑΕΚ δεν κρύβουν ότι περιμένουν αρκετούς οπαδούς σήμερα στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Ομόνοια (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports 1, sport-fm.gr) στο πιο δυνατό φιλικό για φέτος. Στην ουσία είναι η πρόβα τζενεράλε για τον Δέλλα και την ομάδα του εν όψει της έναρξης της Γ’ κατηγορίας σε 15 μέρες από σήμερα.

Ο «Τράι» δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την 11άδα που θα παρατάξει αλλά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα κατεβάσει την ΑΕΚ με 4-2-3-1. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βούρας και μάλλον θα πάρει όλο το 90λεπτο, μια και στον πάγκο θα είναι ο 17χρονος Παναγιώτης Ντούνης (ο Καραγκιολίδης έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού). Δεξιά μάλλον θα αρχίσει ο Γεωργέας και αριστερά ο Τσουμάγκας ή ο Πεταυράκης. Στα στόπερ ο Τσούπρος θα είναι ο ένας, Σταθάκης (που έχει χάσει προπονήσεις λόγω στρατού) ή Ρόβας θα είναι ο παρτενέρ του. Αν παίξει ο Σταθάκης τότε Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου και Ντ’ Ακόλ είναι υποψήφιοι για τρεις θέσεις. Δεξιά θα είναι ο Πλατέλλας και λογικά αριστερά ο Ράμα, μια και ο Πόποβιτς έχει δείξει ότι ακόμα θέλει χρόνο για να αρχίζει βασικός.

Μπροστά θα παίξει ο Μπρέτσεβιτς αν παίξει πίσω του ο Ντ’ Ακόλ, αλλιώς είναι πιθανό (αν αγωνιστούν οι Ρόβας, Κορδέρο, Ανάκογλου) ο Κροάτης να καθίσει στον πάγκο και να παίξει αρχικά ο Βραζιλιάνος.

Πηγή: sport-fm.gr