Ο πρώτος αντίπαλος της ΑΕΚ στη νέα εποχή, που ξεκίνησε για το σύλλογο, ήταν την Κυριακή η Νέα Ιωνία. Η «Ένωση» επικράτησε 4-1, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από το σκορ είναι η εικόνα που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Ο προπονητής της αντιπάλου της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα, Γιώργος Τσαμόπουλος, μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για τις εντυπώσεις που αποκόμισε.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Τσαμόπουλος μίλησε για:

-την εικόνα της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει ποιότητα κι αυτό φαίνεται. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε καλά και σταθήκαμε ανταγωνιστικά. Στο δεύτερο βάλαμε πιο νεαρά παιδιά, η ΑΕΚ έδειξε το βάθος της, έβαλε ποιοτικούς κι έμπειρους παίκτες κι έγινε η διαφορά. Ακόμη ψάχνεται αγωνιστικά. Κάτι πολύ λογικό, μιας και μιλάμε για το πρώτο φιλικό προετοιμασίας για μια νέα ομάδα. Ήταν αρκετά καλή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Δέλλας έπρεπε να μοιράσει το χρόνο και να βάλει μέσα 22 παιδιά για να τα δει».

-την ΑΕΚ ανά γραμμή: «Το κέντρο της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τη διαφορά, με τους Ρόβα, Ανάκογλου και Γροντή να κάνουν πολύ καλή δουλειά και να αλλάζουν θέσεις. Στην επίθεση θέλει χρόνο και δουλειά. Τα παιδιά δεν έχουν βρει ακόμη τα πατήματά τους και δεν έχουν ακόμη τους αυτοματισμούς που βγαίνουν από τις πολλές προπονήσεις. Ο Μπρέσεβιτς έχει πολλά καλά ατομικά στοιχεία. Η άμυνα της ΑΕΚ είναι καλή. Εντύπωση μού έκανε ο Τζανετόπουλος, ένα παιδί με ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και καλά στοιχεία. Οι τερματοφύλακες δεν είχαν πολλή δουλειά».

-τον προπονητή Δέλλα: «Έχει όλες τις προϋποθέσεις και τα προσόντα να γίνει πολύ καλός προπονητής. Δεν στηρίζεται απλά στην εμπειρία του ως ποδοσφαιριστής. Ασχολείται συνέχεια με την προπονητική. Μαθαίνω ότι ψάχνεται πολύ και νομίζω ότι θα πάει καλά στην ΑΕΚ».

-τις προοπτικές της νέας ΑΕΚ:
«Πιστεύω πως θα είναι η πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος. Πρέπει όμως να μην υποτιμήσει την κατηγορία. Αν είναι σοβαρή, δεν θα έχει πρόβλημα. Έχει σοβαρούς ανθρώπους γύρω της και τα πάντα είναι πολύ οργανωμένα. Το καταλαβαίνεις μόλις μπεις στα Σπάτα. Με ανθρώπους όπως ο Μελισσανίδης, ο Μπάγεβιτς, ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος και ο Ζήκος υπάρχει αισιοδοξία ότι θα γίνει κάτι καλό. Ο Μελισσανίδης είναι ο σωτήρας που περίμενε ο κόσμος. Ξεκινά μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον σύλλογο που εκπέμπει υγεία, δυναμική και το μεγαλείο της ΑΕΚ».

Πηγή: sport-fm.gr