Μία ακόμη σημαντική κίνηση με προοπτική… Σούπερ Λίγκας ετοιμάζεται να κάνει η ΑΕΚ, που διεκδικεί τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Η «Ένωση» θέλει τον 20χρονο αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα από την επόμενη σεζόν και να τη βοηθήσει να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα.

Τα πράγματα δεν είναι, ωστόσο, τόσο απλά… Το φλερτ του παίκτη με τη Φούλαμ δεν έχει ναυαγήσει οριστικά, παρά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αγγλικής ομάδας. Και αν οι Λονδρέζοι αποφασίσουν τελικά να προχωρήσουν, δεν θα υπάρξει δίλημμα για τον παίκτη μεταξύ Premier League και Γ’ Εθνικής. Αν η Φούλαμ δεν αποκτήσει τον Κουρμπέλη, θα πρέπει η ΑΕΚ να τα βρει με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες επρόκειτο να εισπράξουν 900.000 ευρώ από τη Φούλαμ για την πώληση του Κουρμπέλη, συνεπώς ανάλογο ποσό θα αξίωναν και από την ΑΕΚ. Το παρήγορο για τους «κιτρινόμαυρους» είναι πως ο παίκτης δεν έχει αντίρρηση να παίξει σε χαμηλότερη κατηγορία αφού έχει πειστεί για την προοπτική που υπάρχει πλέον στο σύλλογο.

Η υπόθεση πιθανότατα δεν θα κλείσει άμεσα. Όμως δείχνει την πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να στελεχώσει την ΑΕΚ με ό,τι καλύτερο υπάρχει από νεαρούς και εξελίξιμους Έλληνες παίκτες.

Φέρνει νέα
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιστρέφει σήμερα από τη Βοσνία με νεότερα για έναν εξελίξιμο κεντρικό αμυντικό που έχει παρακολουθήσει. Θα ενημερώσει τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του και θα φανεί αν η ΑΕΚ θα προχωρήσει στην προσθήκη ξένου στόπερ. Υπενθυμίζεται πως υπάρχει κενή θέση ξένου, αφού πέραν των Κορδέρο, Μπρέσεβιτς και Μούργκα υπάρχουν οι Ντούμπερετ και Ράμα που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Οι «δόκιμοι»
Ο Άνταμ Τζανετόπουλος αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στην προετοιμασία της ΑΕΚ και δεδομένου πως αγωνίζεται σε θέση που δεν υπάρχουν πολλές επιλογές (στόπερ) είναι πολύ πιθανό να του προταθεί συμβόλαιο. Κοντά στην παραμονή του είναι και ο Σταύρος Πεταυράκης, που αγωνίζεται και στα δύο άκρα της άμυνας. Αντίθετα, ο Θωμάς Ντάφλας, που επίσης είχε δείξει καλά δείγματα, θα δοκιμαστεί από ομάδα στη Νορβηγία και αποχωρεί.

Και πάλι… διπλές
Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που το πρόγραμμα περιλάμβανε μία προπόνηση ανά μέρα, από σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν στο σύνηθες πρόγραμμα των διπλών προπονήσεων. Ο Τραϊανός Δέλλας είναι ικανοποιημένος από την παρουσία των ποδοσφαιριστών του. «Μέχρι στιγμής έχουμε πάει καλά, σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Όμως κάθε μέρα που περνά θα αυξάνονται οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις από σας», είπε χθες στους παίκτες του.

Πηγή: sport-fm.gr