Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα μετά τα φιλικά που έδωσε στη Μόσχα και τόσο ο Κώστας Τσαρτσαρής όσο και ο Δημήτρης Ιτούδης συμφώνησαν πως ήταν ματς επιπέδου Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» γύρισαν στην Ελλάδα από τη Ρωσία και στο αεροδρόμιο ο Τσαρτσαρής και ο Ιτούδης είδαν τις αδυναμίες του «τριφυλλιού». Ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού μίλησε για αγώνες… Ευρωλίγκα: «Η δυναμικότητα των αντιπάλων μας ήταν ανάλογη με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στην Ευρωλίγκα. Δεν δείξαμε το πρόσωπο που θα θέλαμε στην συγκεκριμένη περίοδο. Έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε τις επόμενες ημέρες, να δουλέψουμε τα στοιχεία που μας λείπουν, να τα βελτιώσουμε και αρχής γενομένης από τα φιλικά που έρχονται, να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και να ήμαστε καλύτεροι στην πρεμιέρα».

Για την ήττα από τη Ζαλγκίρις:

«Είτε ήταν νίκη ή ήττα για μας είναι το ίδιο πράγμα. Στα φιλικά παιχνίδια δεν παίζουμε για τη νίκη ή την ήττα. Πρέπει να δούμε κάποια πράγματα. Αυτά τα είδαμε. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε βελτίωση».

Ιτούδης:
«Παιχνίδια επιπέδου Ευρωλίγκας»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τα φιλικά που ήταν επιπέδου Ευρωλίγκα αλλά και τις δυνατότητες αλλά και αδυναμίες που διέκρινε: «Ήταν δύο παιχνίδια επιπέδου Ευρωλίγκα. Εμείς αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε τέτοιου είδους παιχνίδια, για να δούμε κάποια πράγματα. Ο κύριος Ομπράντοβιτς αλλά και όλοι μας είδαμε θέματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον με την έννοια ότι θέλαμε να δούμε συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι μας. Δυνατότητες αλλά και αδυναμίες. Ιδιαίτερα στο πρώτο παιχνίδι και στη συνέχεια όταν είχαμε κάποιο μίτινγκ με τους παίκτες μας, είπαμε κάποια πράγματα, είδαμε κάποιες φάσεις και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι βελτιωθήκαμε στις ίδιες φάσεις. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας. Έχουμε μπροστά μας τρία ακόμα φιλικά μέχρι το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι»

Για το ποιος παίκτης ξεχώρισε:

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιον συγκεκριμένο παίκτη αλλά πιστεύω ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη η κατεύθυνση που είχαμε σε αυτά τα παιχνίδια και είδαμε συγκεκριμένα πράγματα».

Πηγή: gazzetta.gr