Οι οιωνοί ήταν ιδιαίτερα καλοί για τους Έλληνες γυμναστές ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ενόργανης στο Ρότερνταμ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση έξι μεταλλίων σε εννιά τελικούς, στους αγώνες της Οστράβας.
Το παγκόσμιο κύπελλο στην πόλη της Τσεχίας αποτέλεσε το τελευταίο αγωνιστικό τεστ για κάποιους από τους πρωταθλητές μας που βρίσκονται στην ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και όπως μαρτυρούν τα αποτελέσματα ήταν απολύτως επιτυχημένο. Τρεις Έλληνες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους σε εννιά τελικούς οργάνων, με τους δύο από αυτούς να κρεμούν στο στήθος τους έξι συνολικά μετάλλια.
Πρώτη και καλύτερη η Βάσω Μιλλούση, η οποία επιβεβαίωσε τη δυναμική της στους ασύμμετρους ζυγούς και στη δοκό ισορροπίας και μετά την πρωτιά στα προκριματικά κράτησε τη θέση της και στους δύο τελικούς, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 13.300 και 14.600 βαθμούς αντίστοιχα. Επίσης κατετάγη δεύτερη στις ασκήσεις εδάφους με 12,900 β..
«Αυτή η εμφάνιση με κάνει πολύ χαρούμενη και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Θα πάω στο Ρότερνταμ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ήταν σημαντικό για μένα το ότι μπόρεσα να παρουσιάσω καλά τα προγράμματά μου και στις δύο ημέρες του αγώνα», δήλωσε η 26χρονη αθλήτρια μετά το τέλος των προσπαθειών της.
Ο Λευτέρης Κοσμίδης συνέχισε από την πλευρά του τις επιτυχημένες εμφανίσεις, φτάνοντας στα 15 μετάλλια στους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου. «Τρία στα τρία» πέτυχε και ο πρωταθλητής μας, κατακτώντας το χρυσό στο έδαφος με 15,350 β., το ασημένιο στο άλμα με 15,500 β. και το χάλκινο στους κρίκους με 14,500 β..
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μου. Αγωνίστηκα σε τέσσερα όργανα εδώ και κατέκτησα τρία μετάλλια. Ήταν σημαντικό για μένα το ότι εκτέλεσα δύο διαφορετικά άλματα, για πρώτη φορά έπειτα από ενάμιση χρόνο, συνοδεύοντας αυτή την εμφάνιση με μετάλλιο. Ήταν μια δυνατή προπόνηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η οποία πήγε πολύ καλά», είπε ο 19χρονος πρωταθλητής και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ όμορφο και τιμητικό για μένα το γεγονός ότι έχω φτάσει τα 15 μετάλλια σε Παγκόσμια κύπελλα. Αυτοί οι αγώνες, άλλωστε, αποτελούν οδηγό για τις ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις, τα Παγκόσμια και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».
Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Μπάμπης Καϊλίδης ο οποίος κατετάγη 8ος στις ασκήσεις εδάφους με 13,175 β., 8ος στους κρίκους και 7ος στο μονόζυγο με 12,875 β.
πηγή: gazzetta.gr