Για τον Δημήτρη Κοτταρά ο Απόλλων Σμύρνης είναι μέσα στις πέντε κορυφαίες ελληνικές ομάδες, από θέμα οργάνωσης και… υγείας που έχει ο σύλλογος.

Αυτός είναι και ο λόγος, όπως δήλωσε στην εκπομπή «βάσει σχεδίου» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, που η «ελαφρά ταξιαρχία» θα πρωταγωνιστήσει και στη Σούπερ Λίγκα τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Κοτταρά

Για το… μυστικό του Απόλλωνα που τον διατήρησε ψηλά όλη τη χρονιά: «Ήταν ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερο, με τόσες πολλές αγωνιστικές σε τόσο λίγο χρόνο. Δύο είναι οι παράγοντες. Αρχικά είναι το καθαρά αγωνιστικό, στο οποίο τα πήγαμε πολύ καλά. Το σημαντικό, όμως, για τον Απόλλωνα είναι ο δεύτερος παράγοντας, που είναι το εξωαγωνιστικό, καθώς η ομάδα επένδυσε στην προετοιμασία των παικτών και αποζημιώθηκε γι’ αυτό. Είχαμε παίκτες που μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να μπουν στην ενδεκάδα και να προσφέρουν».

Για το αν… χαλάρωσαν κάποια στιγμή θεωρώντας ότι τα κατάφεραν να πάρουν την άνοδο:
«Τα παιχνίδια ήταν πάρα πολύ δυνατά. Μόνο προς το τέλος ίσως πιστέψαμε ότι θα πετυχαίναμε τον στόχο μας. Τα πάντα, όπως είδατε όλοι, κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής. Εμείς επαναλαμβάνω ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και δουλέψαμε στο να έχουμε τους παίκτες μας πάντα έτοιμους να προσφέρουν».

Για τον Απόλλων της επόμενης σεζόν στη Σούπερ Λίγκα: «Ο Απόλλων είναι μία από τέσσερις πέντε καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, βάσει του τρόπου λειτουργίας της. Του χρόνου με καλές κινήσεις, ο Απόλλων έχει τις προδιαγραφές να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει ψηλά. Είναι πραγματικά μέσα στους συλλόγους, όπου ο ποδοσφαιριστής μπορεί να ασχοληθεί μόνο με την δουλειά του και δεν έχει εξωαγωνιστικά προβλήματα. Θεωρώ ότι όχι μόνο την επόμενη σεζόν, αλλά και τα επόμενα χρόνια ο Απόλλων θα πρωταγωνιστήσει».

Για το αν θα υπάρχουν δικαιολογίες σε περίπτωση που δεν πάει καλά ο Απόλλων του χρόνου: «Δικαιολογίες μπορεί να έχουν οι ομάδες. Το μόνο που φοβάται ο Απόλλων είναι ο κακός του εαυτός. Και αυτό είναι καλό γιατί είναι μόνο καθαρά αγωνιστικά τα θέματα. Η ομάδα μου δεν έχει να ασχοληθεί με άλλου είδους προβλήματα και γι’ αυτό πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά ».

Για το αν είναι δίκαιη η τελική κατάταξη: «Δεν μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις όσον αφορά την βαθμολογία, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η κατάταξη είναι απόλυτα δίκαιη, καθώς αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχαν οι ομάδες όλη τη χρονιά».

Πηγή: Sport-fm.gr