Ο Νίκος Αλέφαντος κριτικάρει την ευρωπαϊκή εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κοπεγχάγη. Χαρακτηρίζει γκαζοζέ τον Νιόπλια, σαπάκια τον Γκαρσία και ανύπαρκτο τον Τζόρβα.

Αποσπάσματα από όσα δήλωσε στο katimagiko.gr:

-«Επίσης είδα μια τραγική σύνθεση. Απορώ με το σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού πάνω στην Κοπεγχάγη… Είδα ψηλά κορμιά σε αυτήν την ομάδα, όχι φαντεζί αλλά έφευγαν ωραία από πίσω, είχαν μια τακτική σαν ομάδα, 4-4-2. Όταν βλέπεις τον Εντόι σέντερ φορ, σε αυτό το ματς με αυτήν την ομάδα έπρεπε να παίξει ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι λίγο πίσω του. Και όχι σέντερ μπακ ο Ζιλμπέρτο που τον εξέθεσε ο Νιόπλιας, μου θύμιζε γκαζοζέ! Σαν τα λεωφορεία στην Κατοχή που είχαν πίσω κάτι μπουκάλες με υγραέριο, ανέβαιναν τους δρόμους και αγκομαχούσαν! Δεν μπορούσε να στρίψει, να γυρίσει, στη νευραλγική θέση του σέντερ μπακ να παίζει τέτοιος παίκτης εκεί είναι έγκλημα!»

-«Υπήρχε βέβαια κι ένας ανεκδιήγητος Τζόρβας. Τι έκανε το παιδί αυτό; Κόντεψε να φτάσει μέχρι τη σέντρα στο ένα γκολ, χωρίς λόγο! Και στο άλλο γκολ τι έκανε; Ανύπαρκτος».

-«Επίσης δεν είναι μπακ αυτά για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαρίνος είναι μπακ της οκάς. Ήταν μία 5άδα τραγική πίσω. Όσο για τα χαφ, τι να πεις. Κατσουράνης με τα γνωστά κουσούρια του, Σιμάο που δεν έχει πάρει εξέλιξη και Γκαρσία σαπάκιας. Αν φυσήξει δυνατός αέρας θα πέσει κάτω. Με κάτι μάγουλα αποστεωμένα, δεν έχει δυνάμεις αυτός πια. Και πέρσι ελάχιστα ματς έπαιξε στην Ισπανία. Τον έβλεπες σε μια απόσταση 25 μέτρα από τον Σισέ! Δεν έχει κουράγια, έπαιζε μακριά του, ούτε πάτησε καν περιοχή. Δεν μπορούσε. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε χαφ βαδιστές!»

-«Από θέμα τρεξιμάτων ανύπαρκτος ο Παναθηναϊκός, ήταν δύο ταχύτητες πάνω η Κοπεγχάγη, από θέμα τακτικής επίσης τίποτα ο Παναθηναϊκός. Τι μας έχεις παρουσιάσει κύριε Νιόπλια από την προετοιμασία που έκανες ως σήμερα; Τι έχει δείξει η ομάδα σου; Είναι κατάντια για ένα μεγάλο σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός αυτή η εικόνα που δείχνει. Πραγματικά. Είναι λυπηρό».