Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο στις 20:00 τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στη ρεβάνς του εναντίον του 1-0 στη Σλοβακία, με μοναδικό στόχο μια νίκη με σκορ που θα του δώσει και την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League. Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Αμπέλ Φερέιρα, επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου του επαναληπτικού αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, πως το μόνο που έχει σημασία για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο της χώρας είναι η πρόκριση, ενώ έστειλε και το μήνυμα πως άπαντες στους νταμπλούχους θα ξεπεράσουν τα όριά τους για να συμβεί αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερέιρα για:

Το αν ο ίδιος και οι παίκτες του έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του παιχνιδιού: «Το σημαντικότερο είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο τι έχει να κάνει ο καθένας μέσα στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο, το μοναδικό σίγουρο είναι ότι γνωρίζουμε όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Ξέρουμε πχ. ότι αν δεχθούμε γκολ, θα πρέπει να πετύχουμε τρία γκολ για να περάσουμε. Το μόνο που απαιτώ από τους παίκτες, όπως πιστεύω και κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο, είναι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο γήπεδο».

Το αν υπάρχει έξτρα πίεση πρόκρισης στην ομάδα του: «Γνωρίζουμε τι θέλουμε, έχω καταστρώσει ένα πλάνο, αλλά όλα είναι θεωρία. Όλα κρίνονται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, όπου γίνεται μια μάχη θέλησης. Δεν με απασχολεί η προϊστορία, η ειδική βαθμολογία, τι θέλει ο ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό που σκέφτομαι είναι μόνο το αυριανό ματς πως θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχουμε αυτό που θέλουμε, παίζουμε στο γήπεδο μας, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Το αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι η Σλόβαν θα παίξει για δύο αποτελέσματα: «Αυτήν τη στιγμή έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο υπάρχει και το δεύτερο ημίχρονο μέσα στο σπίτι μας, που μπορεί να ισοσκελίσει αυτό το προβάδισμά τους. Θα πρέπει να παίξουμε στα όρια μας, ίσως και να τα ξεπεράσουμε για να περάσουμε στους ομίλους του Europa League».

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του μετά από τέσσερα επίσημα παιχνίδια: «Δεν θέλω οι παίκτες μου απλά να τρέχουν. Δεν διαχωρίζω κανένα στοιχεία στο άθλημα. Είναι όλα σημαντικά. Ένας παίκτης πρέπει να είναι σε όλους τους τομείς καλός για να μπορεί να αγωνιστεί. Προσωπικά δε διαχωρίζω τη φυσική κατάσταση από την ικανότητα στην τακτική. Το πιο σημαντικό είναι να μην γίνονται αχρείαστα λάθη τακτικής μέσα στο παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές υπάρχει το απρόβλεπτο στο ποδόσφαιρο. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε λογική. Στον ΠΑΟΚ δεν ταιριάζει να παίζει με αντεπιθέσεις, πρέπει να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ με επέλεξε για όλο το πακέτο που έχω. Αύριο θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το παιχνίδι μου στο γήπεδο, κόντρα σε μία καλή ομάδα, ειδικά στον τομέα της μετάβασης. Εμείς πρέπει να σταματήσουμε τα ατού τους. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να μη δώσουμε στη Σλόβαν τη δυνατότητα να παίξει με αντεπιθέσεις, ένα στυλ που της αρέσει και το έχει στο τακτικό κομμάτι της. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Αν έρθει η παράταση θα τα καταφέρουμε και εκεί…».

Την ενδεκάδα που θα επιλέξει και την προσαρμογή των νέων στην ομάδα: «Κάθε παίκτης μας είναι σημαντικός. Το μόνο που τους ζητάω είναι να είναι συγκεντρωμένοι στην προπόνηση και έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο ανά πάσα στιγμή. Οι περισσότεροι παίκτες που κατέκτησαν πέρσι το αήττητο πρωτάθλημα ήταν τρία χρόνια μαζί και είχαν αποκτήσει μια ομοιογένεια. Θέλουμε στον περσινό βασικό κορμό να αρχίσουμε να βάζουμε παίκτες που είτε είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής, είτε ήρθαν φέτος στην ομάδα. Το μόνο που θέλω είναι όσοι παίζουν να είναι συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Είμαστε συνειδητοποιημένοι για τη σημασία που έχει το αυριανό ματς για τον σύλλογο και κατ’ επέκταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Βαρέλα: Πρέπει να είμαστε στους ομίλους και θα παλέψουμε γι’ αυτό

Ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τον Αφρικανό αμυντικό να τονίζει από την πλευρά του πως ο «δικέφαλος» του Βορρά

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαρέλα για:

Το αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του παιχνιδιού: «Καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι. Παίζουμε την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι στους ομίλους. Έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία, για τις μέρες που είχαμε, που δεν ήταν πολλές. Αύριο θα τα δώσουμε όλα, για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να περάσει».

Το αν υπάρχει πίεση ή κούραση που επηρεάζει την ομάδα: «Εντάξει, γκολ δεχόμασταν και πέρσι, απλά δεν ήταν έτσι στα τελευταία λεπτά. Όπως είπα, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα τελευταία λεπτά. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Ξέρουμε τα λάθη που κάναμε. Έχουμε αναλύσει πολύ τα παιχνίδια που δώσαμε. Θεωρώ και πιστεύω ότι αύριο δεν θα γίνουν τέτοιου είδους λάθη. Είμαστε αρκετά καλά. Είναι κρίσιμα τα τελευταία λεπτά γιατί αν δεχτείς γκολ είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις και να σκοράρεις. Έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία και πιστεύω ότι αύριο δε θα γίνουν τέτοια λάθη».

Το παιχνίδι που περιμένει αύριο από τον ΠΑΟΚ: «Νομίζω πως σε τέτοια παιχνίδια, το πιο σημαντικό είναι είσαι καλά προετοιμασμένος, να δώσεις λύση και επιλογή σε οποιαδήποτε θέση κι αν αγωνίζεσαι στον συμπαίκτη σου. Πρέπει να πιέσουμε πολύ σωστά τον αντίπαλο. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, ο κόσμος θα μας υποστηρίξει από το πρώτο λεπτό. Εμείς έχουμε ζήσει πολλά τέτοια παιχνίδια, με τόσο πάθος και θα πρέπει να πιέσουμε τον αντίπαλο. Σίγουρα, το πρώτο γκολ θα είναι πολύ σημαντικό. Μετά από αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό για να σκοράρουμε κι άλλα γκολ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για εμάς και για τον σύλλογο, να περάσουμε στους ομίλους».

Τη… μάχη της Ελλάδας με την Κύπρο στην κατάταξη της UEFA: «Δεν ήξερα τι ισχύει για την Ελλάδα και την Κύπρο. Αν υπάρχει πίεση, πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να αγαπάμε και να θέλουμε την πίεση. Έτσι μόνο μένεις 100% συγκεντρωμένος. Είναι λογικό ο κόσμος να βάζει αυτή την πίεση στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει στο Europa League. Αν με αυτό τον τρόπο, βοηθήσουμε και την Ελλάδα θα είναι ακόμη καλύτερο. Ποιος δεν θέλει να παίζει στο Europa League; Όλοι εμείς το θέλουμε. Θα πάμε αύριο να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας και να είμαστε εμείς αυτοί που θα πούμε στο φινάλε ότι κάναμε αυτό που έπρεπε και πήραμε την πρόκριση».

Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή του ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου ματς, με τον Φερέιρα να βλέπει με ικανοποίηση την ομάδα του να ολοκληρώνει την προετοιμασία της χωρίς απρόοπτα, με τον τιμωρημένο Μάτος και τους μακροχρόνια τραυματίες Βιεϊρίνια και Μαουρίτσιο να μένουν εκτός αποστολής. Εκτός έμεινε και ο ανέτοιμος Βέρνμπλουμ.

Οι 18 παίκτες που επέλεξε ο Πορτογάλος τεχνικός είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Λημνιός, Στοχ, Σφιντέρσκι, Άκπομ .