Ο ΠΑΟΚ επικράτησε και του Ηλυσιακού, στο πλαίσιο του τουρνουά «Μαυροσκούφεια», με τον Σούλη Μαρκόπουλο να θεωρεί ότι «Δικέφαλος του Βορρά» θα παρουσιαστεί καλύτερος στην συνέχεια.

Μετά το πέρας της φιλικής αναμέτρησης με την ομάδα των Ιλισίων, ο 61χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε αρχικά: «Τα φιλικά αυτά είναι για να δούμε τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες, γιατί πρέπει να τους βάλουμε στο γήπεδο να κάνουν αυτό που θέλουμε ώστε τελικά να αποδώσουν όπως πρέπει. Ξέρουμε τι έχουμε στην διάθεσή μας και πιστεύουμε ότι παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα θα γίνεται καλύτερη. Και στο πρωτάθλημα θα βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Συνεχίζοντας, σημείωσε: «Σε σχέση με την πρώτη μέρα του τουρνουά αλλάξαμε μερικά πράγματα. Συζητήσαμε πρώτα και είπαμε τι πρέπει να κάνουμε και παίξαμε περισσότερο κάθετα από ότι οριζόντια. Δεν σημαίνει όμως εν τέλει τίποτε το αποτέλεσμα. Περισσότερο θέλουμε να δούμε τους παίκτες που έχουμε και τι μπορούν να κάνουν.

Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω και τα νεαρά παιδιά που μας βοήθησαν πολύ από την αρχή της προετοιμασίας. Γιατί φέτος η ομάδα είναι ένα κράμα από παλιούς και νεαρούς και ορισμένοι από αυτούς θα παίξουν για πρώτη φορά στην Α1. Θέλουμε λοιπόν να είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν κάποια στιγμή και πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη».

Αναφερόμενος στην επιθυμητή πληρότητα του ρόστερ, υπογράμμισε: «Τα φιλικά θα έχουν μεγαλύτερη σημασία για μας όταν θα είναι όλοι οι παίκτες παρόντες και τότε θα βγάλουμε πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Θέλουμε άλλα έξι-επτά φιλικά, αλλά προς το παρόν το πρόγραμμά μας είναι στον αέρα σε σχέση με τους αντιπάλους για φιλικά».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον κόσμο: «Κάθε ομάδα θέλει το κοινό της. Για τον ΠΑΟΚ αυτό ισχύει πολύ περισσότερο καθώς ο κόσμος του είναι ο 6ος παίκτης του και τον βοηθάει, αφού ευκολότερο το έργο της ομάδας στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο 30χρονος σέντερ του ΠΑΟΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος, σημείωσε: «Κάναμε καλή προετοιμασία και αυτό θα είναι ένα πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους μας. Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί παίκτες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και ο καθένας θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στον δικό του ρόλο μέσα στο παιχνίδι.

Οι άμυνες θα κλείσουν κοντά στο καλάθι παρόλα αυτά πιστεύω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εχουμε αρκετά καλούς σουτέρ και πιστεύω οτι μέρα με την μέρα θα προσαρμοζόμαστε καλύτερα. Και πρέπει να ανταποκριθούμε σωστά στο νέο στυλ παιχνιδιού».

Πηγή:gazzetta.gr