Είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Ιταλίας και ένας από τους καλύτερους του κόσμου την τελευταία δεκαπενταετία. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα στη σπουδαία καριέρα του, με κορυφαία στιγμή του, την κατάκτηση του Μουντιάλ με την εθνική Ιταλίας, το 2006.

Τις προηγούμενες μέρες ο διεθνής τερματοφύλακας συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη «Γιούβε» και να συνεχίσει να υπερασπίζεται την εστία της μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέα Ανιέλι, αναφερόμενος στη συμφωνία αυτή, τόνισε πως ήταν αδύνατον να μην κρατήσουν στην ομάδα τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου, κάνοντας, παράλληλα, μια ευχή.

«Θα ήταν παράλογο να μην προσπαθήσουμε να κρατήσουμε στην ομάδα τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου. Γιατί ο Τζίτζι είναι ο κορυφαίος του πλανήτη. Έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο.

Έχει κατακτήσει τόσους τίτλους, έχει στεφθεί πρωταθλητής κόσμου με την εθνική, έχει αναγνωριστεί από τους πάντες ως ο καλύτερος στη θέση του. Το μόνο που απομένει είναι να του απονεμηθεί η Χρυσή Μπάλα. Ξέρω πως ο μόνος τερματοφύλακας που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο είναι ο Λεβ Γιασίν.

Εύχομαι, ωστόσο, μέσα στην επόμενη διετία, να αποφασίσουν να τιμήσουν με τη Χρυσή Μπάλα τον Τζίτζι. Θα είναι μια διάκριση την οποία αξίζει», είπε χαρακτηριστικά ο Αντρέα Ανιέλι.

Πηγή: sport-fm.gr