Με αντίπαλο τη Φιορεντίνα πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Serie A, τον Μάρτιο του 2007. «Τιμωρώντας» ξανά τους «Βιόλα» την περασμένη Κυριακή, έφτασε τα 100 τέρματα.

Ο Έντινσον Καβάνι μπήκε, έτσι, στο κλαμπ των ποδοσφαιριστών που πέτυχαν τριψήφιο αριθμό τερμάτων στο ιταλικό πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πως είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου.

Για την αξία του Καβάνι δεν έχει καμία αμφιβολία ο Αρίγκο Σάκι, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, τόνισε πως ο Ουρουγουανός είναι ένας πλήρης ποδοσφαιριστής.

«Ο Καβάνι είναι ένας εκπληκτικός, ένας φανταστικός παίκτης. Δεν είναι ο τυπικός σέντερ φορ, ο οποίος περιμένει στην περιοχή για να τελειώσει τη φάση.

Ο Έντινσον παίζει σε όλο το γήπεδο. Τον βλέπεις να βοηθάει στο κέντρο, επιστρέφει στην άμυνα όταν υπάρχει ανάγκη, βγαίνει πρώτος στην αντεπίθεση. Αυτά που κάνει στο γήπεδο είναι πολλά. Και το σημαντικό είναι πως τα κάνει όλα καλά. Είναι ένας πληρέστατος ποδοσφαιριστής», είπε με ενθουσιασμό ο Σάκι.

Η διοίκηση της Νάπολι έχει ορίσει ρήτρα αποδέσμευσης που ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που δεν είναι υπερβολικό για τον πρώην προπονητή της Μίλαν. «Για τον Καβάνι δεν υπάρχει τιμή.

Όσα χρήματα και αν δαπανηθούν για την απόκτησή του, θεωρώ πως θα είναι λίγα σε σχέση με αυτά που ο παίκτης προσφέρει. Κατά τη γνώμη μου η ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιό του είναι μικρή και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του παίκτη», είπε χαρακτηριστικά ο Αρίγκο Σάκι.

Πηγή: sport-fm.gr