Ο Καρδιτσιώτης σέντερ τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής, αλλά η κατάσταση του επιδεινώθηκε με τη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες του Μουντομπάσκετ κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Ο Μπουρούσης θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα και τότε θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσει σε επέμβαση ή όχι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για δύο μήνες.

Στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Πέμπτης με τον Ίκαρο Καλλιθέας δεν έλαβαν μέρος πέρα από τον Μπουρούση και οι Σπανούλης, Νίλσεν, Πελεκάνος και Παπαλουκάς.

Οι δυο πρώτοι δεν συμμετείχαν επειδή δεν είναι ακόμα έτοιμοι, ενώ ο Πελεκάνος είχε μυϊκό σπασμό και ο Παπαλουκάς ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Έτσι προτιμήθηκε να καθίσουν στον πάγκο με πολιτικά ρούχα για να προφυλαχθούν. Δίπλα τους κάθισε ο Ζόραν Έρτσεγκ που δεν έχει πείσει με την παρουσία του στην προετοιμασία, αλλά δεν έπαιξε στο φιλικό λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο και ο Γιοτάμ Χαλπερίν που έφθασε σήμερα στην Ελλάδα και δεν υπολογίζεται από τους Πειραιώτες.

Στα του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 73-68 του Ίκαρου Καλλιθέας με πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 41-35, 58-56, 73-68
Ολυμπιακός (Αγγέλου): Σλούκας 18(1), Καραθανάσης 3, Γλυνιαδάκης 11, Λούκας 9, Μαυροκεφαλίδης 10, Παπανικολάου 7(1), Κατσίβελης 7, Νεστέροβιτς 8
Ικαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Φαλέκας, Καλαμπόκης 10, Αγαδάκος 6, Τόμπσον 16, Κάρολ 12, Κερασοβίτης, Πετροδημόπουλος, Πολυτάρχου 6(2), Καράμπουλας 12(1), Τζέικομπσον, Κατούφας 6

Πηγή: gazzetta.gr