Από τις 28 Οκτωβρίου του 2017 έχει να πάρει μεγάλο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, αρνητική παράδοση που θέλει να σπάσει στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Η πτώση της ποιοτικής στάθμης του ρόστερ του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία που προέκυψε ως αποτέλεσμα του σκληρού μνημονίου που εφάρμοσε η διοίκηση της ΠΑΕ έχει αφήσει, μεταξύ άλλων, το τριφύλλι χωρίς νίκη σε ντέρμπι εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο!

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο σε μεγάλο παιχνίδι ήταν στις 28 Οκτωβρίου του 2017, υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο. Τότε στον πάγκο βρισκόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η ενδεκάδα απαρτιζόταν από τους:

Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Χουλτ και Κουλιμπαλί στα άκρα της άμυνας και στόπερ οι Μολέδο, Κολοβέτσιος. Κουρμπέλης και Σιλά οι κεντρικοί μέσοι. Λουντ, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Μολίνς. Στο 56’ ο Βιγιαφάνιες ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ της νίκης.

Από τότε και για εννιά σερί αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός δεν έχει μπορέσει να πάρει ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Εκείνη την αγωνιστική περίοδο ακολούθησε: Το 1-1 με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο. Το 4-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, το 3-ο από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το 3-ο από τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο.

Τη φετινή χρονιά

Ο Παναθηναϊκός έχασε 2-0 στην Τούμπα, αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ως γηπεδούχος, πήρε ισοπαλία(1-1) στο Καραϊσκάκη και ηττήθηκε εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ με 2-0.

Η αναμέτρηση με την Ένωση το Σάββατο θα είναι το δέκατο στην σειρά ντέρμπι για τους πράσινους ενώ ακολουθεί εκείνο με τον Ολυμπιακό, με το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ να κινδυνεύει να χτίσει μία ακόμη πιο αρνητική παράδοση αν δεν καταφέρει να πάρει ένα από τα δύο αυτά παιχνίδια.

Πηγή: gazzetta.gr